Sirius ställs mot ryska giganten

Efter två år i Portugal så återvänder Sirius till Spanien. Träningslägret är bokat – och klubben kommer att möta den ryska giganten CSKA Moskva.

Sirius ställs mot CSKA Moskva i Spanien.

Sirius ställs mot CSKA Moskva i Spanien.

Foto: TT

Fotboll2019-11-07 16:01

Sirius var i Salou utanför Barcelona 2017, men har de två senaste säsongerna förlagt sina träningsläger i Portugal på Algarvekusten. Nu står det klart att det blir Alicante som gäller för Sirius i februari.

– Claudio (Leal, players manager) började titta lite på det här förra året, men då kom vi in lite sent i bilden. Han har kollat lite olika ställen runt Alicante och nu har vi tagit steget och bestämt oss, säger sportchefen Ola Andersson.

Sirius kommer att resa till Spanien den sjunde februari och återvända till Sverige den 16 februari. Man har även bokat en match preliminärt – och det mot ingen mindre än den ryska giganten och Europa Leagueklubben CSKA Moskva.

– Men då ska man veta att de kommer att vara där med en stor trupp. De kommer köra sin tungträning då så det passar oss bra att spela den matchen, säger Andersson.

– Vi känner att det är ett vasst träningsmotstånd så klart, men det är långt kvar till matchen och mycket kan hända. VI har inte hängt upp hela försäsongen kring den här matchen och innan vi spelar den kan mycket hända. 

Matchen mellan Sirius och CSKA Moskva kommer att spelas preliminärt lördagen den 15 februari i Alicante. 

Sirius försäsong är annars fortsatt i planeringsstadiet. Efter ledighet i december kommer man att dra igång igen den 7 januari med träningen. Klubben planerar att spela två träningsmatcher innan avresan till Spanien varav den ena blir mot Örebro borta i säsongspremiären. När man kommit hem väntar minst tre matcher i svenska cupen och sedan har man planerat för ytterligare två träningsmatcher, men där är inget motstånd klart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!