Sirius ställs mot division 3-motstånd

I den första gruppspelsmatchen i svenska cupen står IF Lödde för motståndet. Sirius tar matchen på största allvar och kommer ställa upp med en stark startelva.

Sportchef Ola Andersson och tränare Daniel Bäckström i samtal under en träning.

Sportchef Ola Andersson och tränare Daniel Bäckström i samtal under en träning.

Foto: Daniel Meisels

Fotboll2021-02-19 18:00

Tävlingssäsongen drar sedvanligt i gång med svenska cupen och Sirius kommer till matchen i god form. På de tre träningsmatcherna som de spelat under försäsongen har de två vinster och en oavgjord i bagaget.

– Jag tycker det har varit positivt. Vi har spelat tre bra matcher. Plus att vi var i Sandviken (U21-match) och spelade. Jag är nöjd med det som varit de här veckorna, säger tränare Daniel Bäckström.

IF Lödde som till vardags spelar i division 3 slog ut superettanlaget Örgryte och kvalificerade sig till gruppspelet.

– Vi har kartlagt det vi har behövt. Det var lite annorlunda eftersom att det finns inte lika mycket material, säger Bäckström.

Nivåskillnaden på lagen sett till serietillhörighet är stor. Trots det kommer Sirius att ställa ut en startelva som signalerar att de tar det här som en vanlig tävlingsmatch.

– Vi prioriterar den högt. Vi åker ner med en bra trupp. Imorgon är det tävlingsmatch och det kommer märkas på elvan vi ställer upp med, säger Daniel Bäckström och fortsätter:

– Kan vi spela matchen i högt tempo och vara duktiga i pressen kommer vi komma långt. Det är det vi har jobbat med och kommer trycka på. Det är en stor match för spelarna och Lödde som förening. Det blir inte bara att åka ner och hämta något.

Kebba Ceesay missar matchen då han har problem med en axel. Adam Ståhl, Yukiya Sugita och nyförvärvet Aron Bjarnason finns inte heller med i truppen.

Matchdags

Lödde-Sirius
Svenska cupen
Tolvans IP, 15.00

Karta: Tolvans idrottsplats
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!