Sirius säkra: "Det här kommer bli toppen"

Nu är det klart. 25-årige Aron Bjarnason köps loss av Sirius och har skrivit ett långtidsavtal med klubben.

Aron Bjarnason lämnar Újpest för Uppsala och Sirius.

Aron Bjarnason lämnar Újpest för Uppsala och Sirius.

Foto: www.ujpestfc.hu

Fotboll2021-02-06 21:30

Bjarnason kommer närmast från spel hos den ungerska nästjumbon Újpest dit han värvades sommaren 2019. Sejouren i Ungern blev dock inte särskilt lyckad för islänningen som inte fått spela 90 minuter en enda gång för laget i ligan. I fjol lånades han ut till isländska Valur där det gick desto bättre och nu köps han alltså loss av Sirius och har skrivit på ett avtal till sommaren 2025.

– Det är en snabb forward som är bra både mellan motståndarlagens lagdelar och bra bakom också. Han kan skapa målchanser både för sig själv och för andra. Han ger oss spets och mångsidighet i ett, han kan spela på alla tre offensiva positioner om det behövs, säger Sirius scoutingansvarige Adrian von Heijne.

Förra säsongen på Island stod Bjarnason för sju mål på 18 matcher. Han återvände nyligen till Budapest och har suttit på bänken tre matcher för Újpest.

Hans sejour i Ungern ses inte som särskilt lyckad?

– Så är det, men det finns andra spelare som inte lyckats bra i Europa och som studsat tillbaka till de nordiska länderna och gjort det bra igen. Ungern är en miljö och vi är en annan, det här kommer bli toppen, säger von Heijne. 

Bjarnason kommer inte att ansluta till Sirius trupp direkt. Han kommer inte spela i nästa träningsmatch mot Flora och kan även missa första cupmatchen mot Lödde.

– Han har lite grejer han måste fixa på Island innan. Matchen mot Lödde är i fara, men om inte annat kan han vara med mot Trelleborg. 

Enligt FotbollDirekt kostade Bjarnason runt en miljon kronor att lösa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!