Sirius nyförvärv räds inte "förbannelsen"

De tre tidigare lagkamraterna från Landskrona lockade Melker Heier till Sirius. Och nyförvärvet räds inte ”Landskronaförbannelsen” i Uppsala.

Melker Heier ansluter direkt till Sirius läger i Spanien.

Melker Heier ansluter direkt till Sirius läger i Spanien.

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Fotboll2023-01-28 19:00

Det har ryktats ett tag och under lördagen skrev Melker Heier på för Sirius. 21-åringen blir klubbens fjärde värvning från Landskrona på kort tid. Inför säsongen 2021 anslöt Patrick Nwadike och i fjol värvade man både Filip Olsson och Andreas Murbeck. Nu blir alltså Heier den fjärde spelaren att ansluta till Sirius.

– Sirius är en klubb som spelar en fin fotboll, en fotboll jag tycker är både kul att kolla på och kul att spela. Sedan skadar det inte att jag har tre gamla lagkamrater i laget, men framför allt handlar det om fotbollen, tänket med spelare och organisationen, säger Heier. 

Det har talats om något av en ”Landskronaförbannelse” i Sirius då samtliga spelare som kommit från Skåne dragit korsbandet i Uppsala. Det är dock inget som skrämmer nyförvärvet.

– Nej, det är inget jag kan tänka på. Jag får tro att jag är starkare än de andra helt enkelt.

Hur blir det att ta steget upp i allsvenskan?

– Det återstår att se, men det är bara spännande. Jag är redo för nya utmaningar och ska jobba hårt och göra mitt bästa.

Heier ansluter direkt till Sirius och flyger med laget till spanska Campoamor under söndagsmorgonen. Han är redo att gå in i träning direkt och tillgänglig till fredagens träningsmatch mot danska Ålborg. 

– Jag är redo och det känns som en drömstart, ett bra sätt att komma in i laget. Komma ner till värmen, glada miner. Det ska bli jättekul, säger Sirius nyförvärv.

Sportchefen Ola Andersson om värvningen av Melker Heier:

– Vi har koll på de som vi tycker är intressanta i superettan och tycker att vi har en bra verksamhet för spelare som känner att de kan bli ännu bättre i sin karriär. Melker spelar i en konstruktiv roll på mittfältet, har fina fötter och kan göra bra saker därifrån. Han är ung, utvecklingsbar och har samtidigt varit tongivande i superettan för Landskrona.

Det är fjärde spelaren ni plockar från Landskrona på kort tid, vad lockar med deras spelare?

– Bra fråga. Vi känner till hur de vill spela och vad tränarna Billy och Max (Magnusson och Mölder) gör där nere. De är framför allt duktiga på att förädla sina spelare till att bli elitspelare, säger Andersson.

Kontraktet är skrivet till sommaren 2027. Heier blir Sirius tredje nyförvärv efter André Alsanati och Jakob Tånnander som anslöt i slutet av förra året. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!