Sirius lånar ut mittfältare till Sandviken

Sirius lånar ut mittfältaren Isak Bråholm till division I-laget Sandvikens IF. Han spelade några matcher i ettan i fjol, men då för IFK Luleå.

Siriusmittfältaren lånas ut till Sandvikens IF i den norra ettan.

Siriusmittfältaren lånas ut till Sandvikens IF i den norra ettan.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2021-03-11 16:15

– Isak är i den delen av sin karriär där speltid är det viktigaste. I Sirius kommer det bli svårt att få speltid i den utsträckning som han behöver. I vår dialog med Isak ser vi gemensamt att den här utlåningen är bäst för hans utveckling, säger Ola Andersson, sportchef i Sirius, i ett pressmeddelande.

Isak Bråholm gjorde allsvensk debut för Sirius för två säsonger sedan, då det blev sammanlagt sex matcher. Han fyller 21 år i höst och är fotbollsfostrad i Unik och har även spelat i Sunnersta under pojklagstiden.

Förra säsongen var han under en längre period utlånad till mittenlaget IFK Luleå norra ettan. Han spelade 21 matcher för Luleå i fjol och gjorde två mål. Det blev en allsvensk match i Sirius förra säsongen.

Under den här säsongen har han varit med i samtliga matchtrupper för Sirius, men nu är det alltså klart att han kommer att spela för "rödvästarna", klassiska Sandvikens IF, som liksom Sirius nyligen blev utslaget ur Svenska Cupens gruppspel efter 3–4 mot IFK Göteborg, 1–4 mot Norrköping och seger (3–2) borta mot Gif Sundsvall.

Enligt pressmeddelandet från Sirius kommer Bråholm att ansluta till sitt nya lag under den här veckan.

Sandviken gjorde en mycket bra säsong i norra ettan i fjol – och hade det inte varit för en relativt svag inledning på serien så hade klubben varit med och spelat om en plats i Superettan.

Sandviken inleder seriespelet borta mot Norrköpingslaget Sylvia den 3 april.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!