Sembrant: "Håller alla tummar för Uppsala"

Hon var med senast Uppsala hade ett lag i allsvenskan. Nu hoppas VM-hjälten Linda Sembrant på seger mot Hammarby.

Linda Sembrant.

Linda Sembrant.

Foto: TT

Fotboll2019-10-26 12:00

Bälinge åkte ur allsvenskan 2008, men vid seger på söndag mot Hammarby kan Uppsala åter ha ett lag i den högsta serien för damer. Linda Sembrant var ung när hon debuterade i allsvenskan för just Bälinge. Nu hoppas Juventusproffset på Uppsala.
– Det är en otroligt spännande match som jag så klart kommer följa. Det är speciellt eftersom det finns en relation till Uppsala för mig. Det är kul att se att de har gjort ett bra år och har den här positionen. Jag tror Uppsala klarar det, säger Sembrant på telefon från Turin.

Hur mycket hoppas du på Uppsala?

– Det är klart att jag håller tummarna. Historiskt har Uppsala haft ett lag i högsta serien under lång tid och det är klart att jag håller alla mina tummar och gärna vill se ett lag från Uppsala i allsvenskan.

Sedan Uppsalas säsong började har Linda Sembrant hunnit med att göra bokslut i franska Montpellier, vunnit VM-brons med landslaget och sedan skrivit på för Juventus. 

– Jag följer så klart Uppsala, men det är mer via Instagram och att jag följer med i resultaten, kollar tabellen och så. Jag har sett under en lång tid hur tajt det varit där Bajen, AIK och Uppsala slagits bakom Umeå.

Vad skulle det betyda om Uppsala gick upp?

– Mycket. Någonstans känner man att Uppsala är en väldigt stor idrottsstad och att ha ett lag i högsta serien på damsidan betyder väldigt mycket för alla yngre som spelar och alla flickor som börjar spela. Att ha ett allsvenskt lag i staden kan väcka drömmar.

Hur går det då?

– 2–1 till Uppsala, säger Linda Sembrant. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!