Mattiasson tydlig: Jeng borde ingå i U21-landslaget

I podcasten Fotbollsmorgon diskuterade Sirius tränare Christer Mattiasson vilka Siriusspelare som är redo för landslagsspel. Mattiasson lyfte särskilt fram Malcolm Jeng, som han anser borde vara med i U21-landslaget.

Malcolm Jeng har stått för en enormt fin säsong i Sirius. Lagets tränare Christer Mattiasson menar att mittbacken absolut borde ingå i den svenska U21-landslagstruppen

Malcolm Jeng har stått för en enormt fin säsong i Sirius. Lagets tränare Christer Mattiasson menar att mittbacken absolut borde ingå i den svenska U21-landslagstruppen

Foto: Tobias Sterner

Fotboll2024-10-09 09:00

Sirius tidigare tränare Daniel Bäckström, som nu basar över U21-landslaget, och lagets nuvarande tränare Christer Mattiasson var under tisdagen med i podcasten Fotbollsmorgon. Utöver frågor kring Sirius fina insats mot Elfsborg så fick Mattiasson frågan "om du idag fick ta över hans (Bäckströms) jobb igen och blev U21-förbundskapten. Vilka Siriusspelare hade du tagit ut?"

Siriustränaren var tydlig med vilka två spelare han ser som givna i landslagstruppen.

– Joakim Persson kom ju med igår och för mig är det obegripligt att Malcolm Jeng inte är med. Han är ingen "ung talang" längre utan han är jämn och nästan bäst varje match. Så jag är lite ledsen att han inte är med där, säger Mattiasson.

undefined
Malcolm Jeng konkurrerar med Malmös Nils Zätterström och Salzburgs John Mellberg som vänsterfotad mittback i U21-landslaget.

Mattiasson fick även frågan kring hur långt han tror Jeng kan gå.

– Han kan gå jättelångt. Det finns nog inget stopp på honom, den utveckling han haft efter debuten mot AIK i maj förra året, han har ett sådant lugn i spelet, säger Mattiasson och fortsätter:

– Han är så följsam och väldigt modig i sitt spel att ta bollen framåt, så han tar steg hela tiden. Det finns inget stopp (för hur bra han kan bli).

undefined
Sirius tidigare tränare Daniel Bäckström arbetar nu som U21-förbundskapten.

Senare fick även Bäckström frågan kring Jengs vara eller icke vara i landslagstruppen. Tränaren menar att det just nu finns två spelare som är mer aktuella på hans position.

– Precis som Christer sa så har Malcolm gjort det jättebra och jag är så imponerad av honom. Han kommer till 100 procent spela i U21-landslaget framöver. Men det är hård konkurrens. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!