Real först till 1 000 Champions League-mål

Real Madrid har som första lag gjort 1 000 mål i Europacup- och Champions League-sammanhang. Karim Benzema stod för den historiska fullträffen, och låg med två mål bakom 2–1-segern mot Sjachtar Donetsk.

Karim Benzema skrev historia för Real Madrid när han gjorde klubbens 1000:e mål i Europacupen/Champions League.

Fotboll2021-11-03 21:00

Trots den sensationella förlusten hemma mot moldaviska Sheriff Tiraspol tidigare i höstas är det Real Madrid som dominerar grupp D i herrarnas Champions League i fotboll.

Hemma mot ukrainska Sjachtar Donetsk kom tredje segern på fyra omgångar, 2–1, efter att Karim Benzema gjort båda målen.

Sjachtar Donetsk var inte ofarligt, och kunde ha tagit ledningen redan i den tionde minuten när Alan Patrick träffade stolpen med ett distansskott.

Stor tavla

Men mot ett lag som Real Madrid går det inte att bjuda på mycket, och särskilt inte en sådan jättetavla som Anatolij Trubin och backen Marlon Santos stod för med knappa kvarten spelad.

Trubins korta passning var inte av det hyggligare slaget, samtidigt som Marlon Santos mottagning och perifera seende lämnade en hel del i övrigt att önska. Det utnyttjade Vinícius Júnior som snodde åt sig bollen från Sjachtar-backen och serverade Karim Benzema öppet mål: 1–0.

Det var Real Madrids 1000:e mål i Europacupen och Champions League, en milstolpe som inget annat lag nått tidigare.

Tjusiga mål

Sjachtar är inte ens nära i den statistiken, men i matchen höll gästerna från Ukraina jämna steg. I den 39:e minuten kom kvitteringen, och den var lika tjusig som den var rättvis.

Mykola Matvijenko slog djupledsbollen, Alan Patrick bröstade den förbi en Real-försvarare och Fernando dunkade in 1–1 i nättaket.

Men tyvärr för Sjachtar stannade inte Real vid 1 000. I den 61:a minuten ordnade Benzema segern med sitt andra mål i matchen.

2–1 var också en läckerbit: Vinícius Junior passade till Casemiro, som med en klack väggspelade tillbaka varpå Vinícius Junior på ett tillslag gav Benzema öppet läge, en chans som fransmannen förvaltade väl.

Real Madrid toppar gruppen på nio poäng. Inter (sju poäng) följer närmast bakom efter 3–1-segern borta mot Sheriff Tiraspol (sex poäng). Sjachtar Donetsk är sist på en poäng.