Profilens nya roll i Gusk: "Känns perfekt"

Nyckelspelaren Moa Mattsson dök plötsligt upp på Gusks träning förra veckan. Något spel i elitettan blir det dock inte – men hon vill inte helt stänga dörren.

Moa Mattsson stänger inte helt dörren för spel.

Moa Mattsson stänger inte helt dörren för spel.

Foto: Simon Tengberg

Fotboll2022-01-24 21:00

Mattsson var en nyckelspelare i både Sirius och Uppsala Fotboll innan hon valde att sluta efter säsongen 2018. 2020 gjorde hon comeback i Gusk och i fjol var hon med om att ta laget upp i elitettan för första gången. Någon ny elitsatsning är inte aktuell för profilen – men trots det dök hon i förra veckan upp och tränade med laget.

– Men jag kommer inte att spela i elitettan. Jag kommer att finnas med runt laget, träna och stötta både spelare och ledare med mina erfarenheter, säger Mattsson. 

Varför blir det inget spel?

– Främsta anledningen är att jag vill prioritera annat. Det var superroligt förra året, men det är varje helg från februari till november som försvinner. Jag vill hitta på annat, vi ska till exempel gifta oss i år och jag vill inte bara prioritera fotbollen.

Hon ser fram emot den nya rollen kring laget.

– Det känns perfekt. Jag och Jocke (Mattsson) har snackat och han tycker att jag bidrar på träningarna. Det är fortfarande jättekul med fotboll och jag vill dela med mig av mina erfarenheter.

Säg att det krisar, kan det inte bli någon match då?

– Det får vi se. Jag lärde mig förra gången jag slutade att man aldrig ska säga att man slutar så det tänker jag inte göra heller.

Hur tror du det går för er i år?

– Jättebra. Nyförvärven har verkligen höjt kvaliteten på träningarna och vi har fått behålla många. Tittar man på elitettan som den ser ut just nu och vår trupp så tror jag att vi har chans att vinna mot alla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!