Övergången bekräftad: Zeidan lämnar Sirius för Malmö FF

Ryktena har varit så starka att det sedan länge betraktats som en sanning, men nu är det klart på riktigt: Moustafa Zeidan lämnar Sirius för MFF

Försäljningen väntas bli en näst dyraste i Sirius historia.

Försäljningen väntas bli en näst dyraste i Sirius historia.

Foto: Christian Örnberg

Fotboll2022-07-08 08:59

Nyheten briserade i en teaser på Malmö FF:s sociala medier där Zeidan sågs göra entré på Eleda Stadion.

Nyheten bekräftades några minuter senare på Sirius hemsida.

– Försäljningen av Moustafa är i linje med Sirius fotbolls strategi: att ta in duktiga och lovande spelare, och utveckla dem för att sedan sälja dem när rätt tillfälle ges. Moustafas utveckling det senaste året är ett kvitto på att vi gör bra saker i Sirius, säger sportchef Ola Andersson. 

I samma nyhet på Sirius hemsida skickar Zeidan lyckoönskningar till Sirius:

– Det är otroligt kul att jag har fått vara med på den här resan och förhoppningsvis fortsätter Sirius säsongen så bra som de gjort hittills. För mig har det vart en ära att få spela i Sirius sedan dag ett. Jag vill tacka dem för allt, utan dem hade det inte varit samma. Till alla Siriussupportrar vill jag tacka för stödet och all kärlek de har gett mig sedan jag kom till klubben.

Till Malmös hemsida berättar Zeidan vad som lockade honom dit:

– Jag vet att MFF-supportrarna har höga krav på sitt lag och det krävs något extra för att kunna leverera med den pressen. Men det är en häftig och inspirerande miljö att vara i. Den vinnarmentaliteten som finns i hela staden passar mig.

undefined
Moustafa Zeidan är klar för en övergång till Malmö FF.

Malmös sportchef, Andreas Georgsson, menar att han haft ögonen på Zeidan sedan ung ålder. 

– Moustafa är en spelare jag följt sedan han var 15 år. Han är en intelligent och skicklig spelare som efter ett tidigt genombrott, följt av en tyngre period, nu fått riktig fart på karriären, säger Georgsson i en nyhet på Malmös hemsida.

Enligt Malmös hemsida har Zeidan skrivit på ett 4,5-årskontrakt som alltså sträcker sig över säsongen 2026. Han kommer vara spelklar för sin nya klubb från och med den 15:e juli, vilket innebär att han sannolikt kommer få möta Sirius redan den 23:e juli när lagen möts i Malmö.

undefined
"Den vinnarmentaliteten som finns i hela staden passar mig", säger Zeidan i nyheten på MFF:s hemsida.

Zeidan värvades till Aston villas U18-lag redan som 15-åring. I seniorkarriären gick han via bland annat Helsingborg, Brommapojkarna och Jönköping södra innan han landade i Sirius inför allsvenskan 2021. 

Därefter har Zeidan haft en rakt uppåtgående utvecklingskurva. Nu ryktas det om en övergångssumma i storleksordningen sju till nio miljoner kronor, vilket i så fall är Sirius näst dyraste försäljning någonsin, endast slaget av Kingsley Sarfo som ska ha sålts till samma klubb för runt 13 miljoner kronor. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!