Onsdagens stora glädjebesked: "Äntligen"

Här är beskedet som många längtat efter. Första helgen i juni är det avspark för damernas division I samt herrarnas division II och III.

Den 5 juni är det premiär för förbundsserierna.

Den 5 juni är det premiär för förbundsserierna.

Foto: Tobias Skagerström/arkiv

Fotboll2021-05-19 13:18

Förbundsserierna skulle egentligen ha börjat i april, men har flera gånger skjutits upp på grund av restriktionerna från Folkhälsomyndigheten som bara tillåtit matcher på elitnivå. Under onsdagen bekräftade Svenska Fotbollförbundet att de lättnader som väntas den 1 juni nu gör att man kan starta serierna helgen 5-6 juni.

– Det känns jätteroligt. Vi har väntat länge och tålmodigt på det här beskedet. Äntligen! Säger Gusks anfallare Caroline Lundberg. 

Seriestarten i juni innebär också att lagen slipper att spela en enkelserie som man gjorde under fjolåret. Nu kommer samtliga tre berörda serier att kunna genomföras som planerat med dubbelmöten.

– Som det blev förra året så kostade det så jäkla mycket om man förlorade. Samtidigt tror jag att vi även i en enkelserie skulle ha bättre chanser i år jämfört med förra året. Överlag tror jag att vi har ett bättre lag, säger Lundberg. 

Går ni upp i elitettan i år?

– Baserat på förra året så har vi en bredare och starkare trupp. Då låg vi också i toppen, men förlorade några tajta matcher mot topplagen som gjorde att vi halkade efter. Jag tror att vi har väldigt goda förutsättningar att nå en bra placering. 

Gusk spelar tillsammans med nykomlingen Vaksala i division I norra Svealand på damsidan. Premiären kommer att spelas mot Gefle lördagen den 5 juni medan Vaksala ställs mot Täby hemma på Årsta IP. De lokala serierna spelas under en månad innan det vankas sommaruppehåll och sedan en späckad höst. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!