Därför lämnar "Paka" Göteborg för Sirius

Sirius har fått sin Patrik Karlsson Lagemyr. Efter utdragna förhandlingar blev han Sirius andra nyförvärv bara under onsdagen.

Patrik Karlsson Lagemyr ansluter till Sirius.

Patrik Karlsson Lagemyr ansluter till Sirius.

Foto: Michael Erichsen

Fotboll2022-03-23 19:00

Det har varit på gång en längre tid, men nu står det klart att Sirius värvar IFK Göteborgs Patrik Karlsson Lagemyr. Det är framför allt speltiden och möjligheterna i Sirius som lockade honom till Uppsala.

– Det var många grejer som klaffade. Framför allt framtiden, att få kontinuitet i speltid och få spela. Jag kommer till en klubb som tror på mig långsiktigt och att Sirius spelar en rolig fotboll för ju inte saken sämre, säger Karlsson Lagermyr.

Hur har den här processen sett ut från dina ögon?

– Klubbarna har förhandlat under en längre tid och sedan kom de överens. Efter det har det gått ganska snabbt. Allt från att prata med folk runt Sirius, Daniel Bäckström, läkarundersökning och sedan till att skriva på alla papper nu. Det har varit en hektisk period, säger nyförvärvet.

Vad har du haft för bild av Sirius?

– Det har alltid varit jobbigt att möta Sirius och det är ett bra betyg. Som motståndare har man haft ganska lite boll och fått springa mycket. De har tagit stora steg varje år och har ett spel man tror på till hundra procent. 

Han har visat upp sina färdigheter i allsvenskan flera gånger. 2020 stod han för fem mål på 26 matcher i IFK Göteborg innan han drabbades av en allvarlig korsbandsskada. En skada som gjorde att han missade hela 2021.

– Jag har tränat på fullt och varit fullt frisk under ett ganska bra tag nu. Jag ser fram emot att få träffa grabbarna i laget under torsdagen och lära känna alla. Jag vill bara gå ut och spela fotboll, det ska bli kul. 

Förväntningar inför säsongen?

– Jag har alltid höga förväntningar på mig själv. Jag vet vad jag kan även om det var ett tag sedan jag spelade allsvensk fotboll. Jag har tagit steg i utvecklingen och blivit starkare av att komma tillbaka från skada. Jag kommer alltid att ge allt.

Nyförvärvet hoppas kunna spela redan på lördag då Sirius ställs mot Brage i genrepet.

– Det vore bra att få spela match direkt så förhoppningsvis är jag tillgänglig, säger Karlsson Lagemyr. 

Han hade kontrakt med IFK Göteborg över säsongen och köps nu alltså loss av Sirius. Kontraktet är över säsongen 2025. 

– Jag är helt övertygad om att han kommer att glädja Uppsalapubliken med sitt sätt att spela. Är han frisk och på planen så är han i mina ögon en av allsvenskans bästa mittfältare, säger Sirius scoutingansvarige Adrian von Heijne om värvningen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!