Moses Ogbu ställs mot Chelsea

Moses Ogbu har fått en bra start i sin nya klubb Grimsby. Under onsdagen väntar stormatch då man ställs mot Chelsea på Stamford Bridge.

Moses Ogbu ställs mot Chelsea under onsdagen.

Moses Ogbu ställs mot Chelsea under onsdagen.

Foto: UNT-arkiv/TT

Fotboll2019-09-25 09:00

Grismby slog ut Macclesfield efter straffar i den engelska ligacupens andra omgång. En seger som innebar att man avancerade och nu får möta självaste Chelsea under onsdagen.

– Det är en stor match, den största i min karriär kanske och det blir framför allt kul att spela på Stamford Bridge, säger Ogbu. 

Grimsby visste redan innan matchen mot Macclesfield, som spelades för någon vecka sedan, att ett möte med Chelsea låg i potten.

– Då tog vi in vår ordinarie startelva och klarade oss vidare till slut. 

Den förre Siriuskaptenen har dock varit sjuk under helgen, men har tränat i veckan och hoppas komma till spel i stormatchen.

– Vi får se.

Grimsby ligger nia i League Two efter tio spelade omgångar. Ogbu tycker själv att det har gått "jättebra" för honom sedan han kom till klubben där han redan hunnit bli en publikfavorit.

– Jag gör bara min grej. Jag är en annan spelartyp än de andra i klubben, olik de andra spelarna.

Ogbu spelar mestadels som en släpande anfallare bakom två forwards eller på kanten där han ska vika in i banan.

– De vill gärna ha mig bakom anfallarna och att jag ska få bollen, det är då det händer något. Det har fungerat bra, säger Ogbu som hittills gjort ett mål och en assist i ligan.

Hur är nivån jämfört med allsvenskan?

– Du får inte det här tempot i allsvenskan, det är högt och alla löper hela tiden. Tekniskt är allsvenskan bättre, men där har du tid att ta emot bollen och göra finter. Här får man ingen tid till det. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!