Mittbacken förkyld – Sugita vilades på Sirius träning

Efter uppgifterna om Daniel Bäckströms exit tränade Sirius som vanligt under torsdagen. Här är fem punkter från passet på Studenternas.

Akademispelaren Malcom Jeng.

Akademispelaren Malcom Jeng.

Foto: Daniel Meisels

Fotboll2022-10-27 15:06
undefined
Daniel Bäckström under träningen.

Snackisen

Det är svårt att komma ifrån att den stora snackisen just nu är Daniel Bäckström. UNT nåddes under tisdagskvällen av uppgifter om att det inte var säkert att han skulle träna Sirius 2023 och dagen efter gick Aftonbladet ut med uppgifter om att Bäckström ska ta över U21-landslaget och att Förbundet förhandlar med Sirius. Enligt UNT:s uppgifter talar mer för att Bäckström inte tränar Sirius 2023 än att han gör det, men inget är klart i skrivande stund. Under tiden ledde Bäckström Sirius träning som vanligt med stor entusiasm. Att han inte svarade på telefon under onsdagen berodde på att han satt försjunken i tv-programmet Bachelor. 

Skadeläget

Förutom de långtidsskadade spelarna fanns inte Tommi Vaiho, Yukiya Sugita och Kristopher Da Graca med på torsdagens träning. Vad gäller Vaiho sa Bäckström att både han och målvakten var "försiktigt positiva" inför helgen. Sugita vilades medan Da Graca är förkyld. Adam Hellborg, som inte spelat på ett tag, var med hela passet. Jakob Voelkerling Persson var med stora delar av träningen innan han klev av och satte sig på cykeln. Förhoppningen är att Voelkerling Persson tränar fullt på lördag igen. Både Jamie Roche och Filip Rogic klev av något tidigare för att gå till gymmet.

Så tränade Sirius

Det var relativt högt tempo under passet där tränarna drillade spelarna. När man tränade uppspel så var det anfallande laget Nwadike, Björkström, Mathisen – Bjarnason, Roche, Stensson, Widgren – Sylisufaj, Kouakou, Matthews. De ställdes mot Hannes Sveijer – Larson, Jeng, Hansson, Özkan, Omarsson – Adam Wikman, Hellborg, Uddfalk – Olle Ekman (Fystränare), Petter Isaksson (Naprapat). 

undefined
Akademispelaren Malcom Jeng.

Frisyren 

Under veckan har akademispelaren Malcolm Jeng tränat med Sirius. Han beskrivs som en mittback med fin fot och under träningen stod han i vägen för flera inspel genom att stå i vägen. Det som framför allt sticker ut med Jeng är dock hans fantastiska frisyr. Jag har följt Sirius sedan 2009 och här har vi den bästa kalufsen i modern tid, 5/5. Från akademin var även Liam Uddfalk med och tränade samt Gustav Sveijer. 

undefined
Noel Hansson längst till höger.

Studenten

Sirius mittbackslöfte Noel Hansson avslöjade att han fångats på bild under sitt studentfirande i somras. Den bilden hittar ni här. Ni ser ju själva hur jäkla glad han är.                       

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!