Många tillbaka – men de saknas i Sirius inför Kalmar

Sirius möter Kalmar under måndagskvällen. UNT var på plats under den sista träningen på Studenternas – här är fem spaningar inför matchen.

Christian Kouakou är tillbaka efter avstängning.

Christian Kouakou är tillbaka efter avstängning.

Foto: Daniel Meisels

Fotboll2022-10-23 12:38
undefined
Jakob Voelkerling Persson i matchen mot Hammarby.

Mittbacken borta – anfallaren också

Jakob Voelkerling Persson startade mot Hammarby i torsdags, men tvingades bryta en bit in i andra halvlek. Efter undersökning så har man konstaterat att det inte är någon större fara med mittbacken. Han är dock inte tillgänglig till måndagens match och fanns inte heller med på träningen utan höll till på gymmet en trappa upp. 

– Det är någon vecka bort, säger Voelkerling Persson. 

Antonio Yakoub som kallades hem från sitt lån i Gefle och hoppade in mot Hammarby saknades också då han är tillbaka i Gefle som han under lördagen förde upp i superettan igen. Adam Hellborg har fortsatt problem med ett lår och kommer inte att spela under måndagen heller. 

undefined
Kristopher Da Graca frös i oktobersolen.

En frusen mittback

Det var en krispig morgon på Studenternas där termometern visade blott två plusgrader. Trots att solens strålar inledningsvis värmde en del så var det inte tillräckligt för backen Kristopher Da Graca som maskerade sig nästan oigenkännlig för att freda sig från kylan. 

undefined
Tommi Vaiho blev vald till omgångens spelare.

Omgångens spelare blev utespelare

Tommi Vaiho stod för en smått magisk insats i matchen mot Hammarby. En insats som gjorde att det sändande tv-bolaget Discovery utsåg honom till hela omgångens spelare. När Vaiho klev in på planen tillsammans med Dennis Widgren så presenterade den senare honom just så: "Här kommer han, omgångens spelare" varpå ödmjuke Vaiho sa "lägg av". Under uppvärmningsövningen med boll så klev Vaiho in som utespelare och stod inte med Hannes Sveijer och målvaktstränaren Karim Fegrouch och nötte målvaktsspel. Vaiho offrade nästan allt och kastade sig för att fånga upp en boll med fötterna. 

undefined
Christian Kouakou är tillbaka efter avstängning.

Många spelare tillbaka i Sirius

Läget har ljusnat avsevärt för Sirius sedan torsdagen. Christan Kouakou och Marcus Mathisen är båda tillbaka efter sina avstängningar och blåsvart får dessutom tillbaka Jamie Roche som har varit förkyld. Samtliga är med i truppen mot Kalmar. 

undefined
Daniel Bäckström var på ett strålande humör.

Hur startar Sirius?

Träningen var i vanlig ordning stängd för media under de matchförberedande delarna. Endast de sju personerna i publiken tilläts vara kvar. Jag tror att Dennis Widgren, Marcus Mathisen, Jamie Roche och Christian Kouakou alla går rakt in i elvan igen vilket ger oss samma startmanskap som i segermatchen mot Norrköping om jag får spekulera. Det skulle betyda: Vaiho – Rogic, Björkström, Mathisen – Widgren, Stensson, Roche, Omarsson – Matthews, Kouakou, Bjarnason.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!