"Man tar alla procent man får"

Sirius ställs mot Sundsvall i en ny viktig match under söndagen. Då tar laget bussen upp redan under lördagen.

Sirius lagkapten Niklas Busch Thor.

Sirius lagkapten Niklas Busch Thor.

Foto: TT

Fotboll2019-09-28 16:47

Tidigare säsonger har Sirius åkt upp först på matchdagen, men då har också matchen spelats senare under dagen. När klockan slår 15 under söndagen är det ett utvilat Sirius som kommer till spel efter övernattning i Sundsvall. 

– Vi fick bara beskedet att vi skulle göra så. De vill inte att vi ska komma till matchen med fyra timmars stillasittande bussresa i benen utan komma utvilade och pigga, säger lagkaptenen Niklas Busch Thor.

Hur mycket hjälper det tror du?

– Man tar alla procent man får när så mycket står på spel. Det blir skönt att vakna upp i Sundsvall och känna att man inte behöver åka massa buss innan matchen, svarar kaptenen och fortsätter:

– Ibland har vi ”suttit kvar på bussen” också när matchen väl drar igång. Många lag gör såhär, när vi mötte Göteborg förra veckan så sa Poya (Asbaghi) att han var förvånad att vi reste ned samma dag.

Efter förlusterna mot IFK Göteborg och Hammarby är matchen mot Sundsvall återigen en match där Sirius bör ta poäng.

– Statistiskt är det så, men sedan ska det spelas om det. Det är kul att spela viktiga matcher som den mot Falkenberg och vi har, om man räknar bort Helsingborg, varit bra i de matcher vi spelat mot lag runt och under oss. Där har vi en trygghet.

Efter en tung period vann Sundsvall senast mot Kalmar. Under nye tränaren Tony Gustavsson har klubben ändrat en del enligt Busch Thor.

– De har gjort lite ändringar, gått ner på en fyrbackslinje och gjort lite den resa som vi har gjort, säger Niklas Busch Thor. 

Matchdags

Sundsvall–Sirius

NP3 Arena, 15.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!