Målvakten Alisson matchvinnare för Liverpool

Hoppet om Champions League-spel lever för Liverpool. Tacka Alisson Becker för det. Målvakten blev matchvinnare när han stegade upp på en hörna, och nickade in segermålet i den 95:e minuten.
–Jag kan inte vara gladare än jag är nu, säger en känslosam Alisson.

Liverpools målvakt Alisson blev matchvinnare mot West Bromwich.

Fotboll2021-05-16 20:45

Liverpool såg ut att tappa mark i jakten på fjärdeplatsen och Champions League-spel när matchklockan stod på 94 minuter och man bara hade 1–1 mot nästjumbon West Bromwich.

Då klev målvakten Alisson Becker fram. Han stegade beslutsamt upp på en hörna, det sista som skulle hända i matchen, och nickade lika bestämt in segermålet till Liverpool. Glädjescenerna efteråt vittnade om vikten av poängen som målet innebar.

Men det var också extra känslosamt på ett personligt plan för Alisson.

– Jag är så känslosam efter allt som hänt med mig de senaste månaderna, säger Alisson i Viaplays sändning.

Drunkningsolycka

Det var i februari som Alissons pappa dog i en drunkningsolycka i Brasilien, och Alisson tackade både familjen och människor inom fotbollen för all stöttning efter tragedin.

– Fotboll är mitt liv. Jag har spelat så länge kan kan minnas, med min pappa. jag skulle önska att han var här, men jag tror att han såg, säger han.

Hemmalaget och redan nedflyttningsklara West Bromwich tog ledningen efter en kvart när Hal-Robson Kanu kom fri i djupled och rullade in 1–0. Liverpool saknade inte lägen, bland annat hade Sadio Mané en boll som gick tätt utanför, och i den 33:e minuten kunde Mohamed Salah kvittera med ett rappt avslut i bortre.

En poäng bakom Chelsea

Roberto Firmino träffade stolpen kort efter målet, men Liverpool fick inte in någon mer boll – förrän i den sista tilläggsminuten.

– Vi kämpade tillsammans. Vi har som målsättning att ta en Champions League-plats – vi har vunnit titeln tidigare, och vi vet att allt börjar med att kvalificera sig, säger Alisson.

Liverpool ligger på femte plats med 63 inspelade poäng, en poäng mindre än Chelsea på fjärde plats. Men eftersom Chelsea möter tabelltrean Leicester i den ena av de två avslutande omgångarna har Liverpool det i sina egna händer och full pott mot Burnley och Crystal Palace säkrar en plats bland de fyra främsta, skriver nyhetsbyrån AFP.

Närmast bakom Liverpool jagar Tottenham, som tog en viktig 2–0-seger mot Wolverhampton i jakten på att säkra en Europa League-plats.