Listan: Här semestrar Siriusspelarna

Dubai i Förenade Arabemiraten är det resmål som lockar flest Siriusspelare när semestern drar i gång. Det är dock inte helt frivilligt alltid.

Siriusspelarna åker ut i världen.

Siriusspelarna åker ut i världen.

Foto: Google/UNT-arkiv

Fotboll2019-11-28 08:00

I UNT:s årliga sammanställning av Siriusspelarnas semester så är det i år Dubai som är mest populärt. Sam Lundholm, André Österholm och Robert Åhman Persson ska alla dit under uppehållet.

– Jag tror att de drar dit för att det har varit lite hett bland fotbollsspelare den senaste tiden, men det är inte därför jag åker dit, säger Åhman Persson och fortsätter:

– Jag åker för att det är den enklaste flygningen till garanterad sol, en kort flygning också då jag flyger med två barn, min fru och ett annat par med två barn. Vi får se hur mycket semester det blir.

Trots att det är tredje gången som Åhman Persson åker till Dubai så är det inget resmål som attraherar honom.

– Jag var den i gänget som inte ville dit. Det är klart att det är fint men det finns knappt någon historia. Allt är nytt, men sedan finns bristfälliga arbetsförhållanden, människosynen är inget som tilltalar mig. Jag ska ändå dit och sponsra landet, det är hypokrit. Det blev så den här gången, jag fick vika mig. 

Kommer Siriusligan att sammanstråla tror du?

– Vi har hyrt hus så jag funderar på om jag ska bjuda in till grillfest eller något. Vi får se om jag ska göra det eller inte, jag har inte bestämt mig. 

Robert Åhman Persson spelade bara tre matcher den här säsongen på grund av en knäskada. Han hoppas att den ska ge med sig nästa år och att han ska kunna ta sig tillbaka till planen. 

– Det ska så klart bli skönt med semester, det har varit tufft för alla det här året. Det ska bli skönt och inför 2020 hoppas jag att det ska hålla, att jag ska kunna vara med och spela. 

Är planen att du är med från början när ni drar igång?

– Kanske inte att jag är med direkt utan att det ser ut lite som nu, att jag är med i början och sedan trappar av. Någon gång februari, mars hoppas jag kunna vara med fullt, säger Åhman Persson.

Semesterlistan

Kebba Ceesay: Gambia

Robert Åhman Persson: Dubai

Elias Andersson: Kambodja & Singapore

Mohammed Saeid: Sydafrika, England & USA

Niklas Busch Thor: Zanzibar

Philip Haglund: Verbier, Lausanne & Costa Rica

Axel Björnström: Inget bestämt, eventuellt London

Lukas Jonsson: Indonesien

Karl Larson: Australien

Daniel Jarl: Indonesien

Tim Björkström: Miami, USA

Jonas Lindberg: Tokyo

André Österholm: Dubai

Henry Offia: Nigeria

Sam Lundholm: Dubai

Adam Ståhl: Hemma

Jesper Arvidsson: Hemma

Stefano Vecchia: Sydafrika

Isak Bråholm: Thailand

Abdul Razak: Elfenbenskusten

Sirius gjorde årets sista träning under onsdagen.
Sirius gjorde årets sista träning under onsdagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!