Lista: Sirius fem sämsta värvningar

Kennedy Igboananike har lämnat Sirius efter en misslyckad sejour. UNT listar Sirius fem sämsta värvningar sedan klubben återkom till elitfotbollen.

Kennedy Igboananike, Omar Eddahri, Alexis Bayón, Daniel Ahonen & Diego Montiel.

Kennedy Igboananike, Omar Eddahri, Alexis Bayón, Daniel Ahonen & Diego Montiel.

Foto: Bildbyrån/UNT-arkiv

Fotboll2021-03-19 11:32

1. Kennedy Igboananike (4 seriematcher/0 mål)

Kom som något av en bomb vintern 2020 för att ösa in mål för Sirius i allsvenskan. Hade dock inte spelat fotboll sedan i september, något som märktes vid ankomsten. Fick en del ströchanser utan att imponera och förpassades sedan in i frysboxen och var utanför truppen hela hösten. En av Sirius bäst betalda spelare någonsin som nu får lämna klubben efter bara ett år och utan några tävlingsmål för Sirius.

2. Daniel Ahonen (27 matcher/2 mål)

Köptes för dyra pengar med superettanmått sommaren 2014 från danska Silkeborg, men blev aldrig den offensiva kraft som Sirius hade önskat. Gjorde blott två mål i den blåsvarta tröjan och skeppades i väg till Öster säsongen 2016

3. Alexis Bayón (0 matcher/0 mål)

Den tidigare uruguayanska U20-landslagsspelaren Alexis Bayon skickade massmejl till alla svenska klubbar vintern 2014. Sirius nappade och efter ett provspel skrev man ett treårsavtal med mittfältaren. Han fick nöja sig med ett inhopp i svenska cupen för Sirius 2014 innan han ställdes utanför matchtrupperna kontinuerligt hela våren. ”Han är för dålig” deklarerade Kim Bergstrand. Under sommaren skickades Bayon till AFC United i division I utan att få spela där heller. ”Det var en chansartad värvning som vi trodde på då och såg en potential i. Men det är bara att konstatera att vi gjorde en felbedömning”, sa Bergstrand i efterhand. 

4. Omar Eddahri (6 matcher/0 mål)

Dök plötsligt upp på Löten inför säsongen 2018 som en stjärnvärvning efter ett fint år i AFC Eskilstuna. Någon succé blev det dock inte och efter att ha startat Sirius fyra första matcher hamnade han på bänken i den femte – och valde då att gnälla i media över det faktumet. Hans aktier hos Bergstrand/Lagerlöf sjönk som en sten och det rådde dessutom meningsskiljaktigheter kring om yttern var skadad eller spelbar mellan honom själv och tränarna. Kontraktet bröts efter bara några månader och Eddahri har efter det haft svårt att etablera sig i någon klubb och åkte senast ur superettan med Dalkurd.

5. Diego Montiel (5 matcher/0 mål)

Sirius första värvning efter avancemanget till allsvenskan – och det slog inte väl ut. Montiel fick en hel del speltid under försäsongen 2017, men lyckades inte övertyga tränarna. Det blev bara fem matcher i allsvenskan innan han först lånades ut till Gefle för att sedan permanent lämna Sirius för Örgryte. Har efter det haft en hyfsat fin karriär med spel i både Belgien och 12 mål i Danmark förra säsongen.  

Bubblare: Yussuf Saleh, Armin Tankovic, Benny Lekström, Frej Ersa Engberg, Kujtim Bala, Charbel Georges, Zackarias Faour, Abdul Razak.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!