Lärt känna sin kropp - då förlänger Vecchia

Trots tre skadefyllda säsonger. Nu tror sig Stefano Vecchia hittat en lösning på sina problem – och förlänger med Sirius.

Stefano Vecchia blir kvar i Sirius.

Stefano Vecchia blir kvar i Sirius.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2019-12-04 13:00

Vecchia kom till Sirius inför säsongen 2017, men har haft en minst sagt skadetung tid i klubben. Han har inte spelat en enda hel säsong och det gångna året blev det inte några matcher alls från start utan ”bara” nio inhopp. Potentialen kan dock alla se och nu hoppas 24-åringen vara kvitt skadorna samtidigt som han undertecknat ett nytt avtal över kommande säsong.

– Jag känner att det är väldigt bra i knäet just nu och att jag därmed kommer att kunna tillföra det jag är bra på nästa år, säger Vecchia.

Det är ett så kallat ”hopparknä” som har stört yttern de senaste säsongerna. Efter flera olika behandlingar kom ett genombrott i somras då han började gå till naprapaten Johan Söderström

– Jag har kört på lite fel grejer tidigare, men nu har vi fått ordning på det. Dels känns det bättre i knäet överlag, men sedan har jag lärt mig hantera det. Jag har förstått att man inte kan belasta hur mycket som helst och att man ibland får anpassa fysen och inte göra det som laget gör, säger Vecchia. 

Vad tycker du talar för att du äntligen får göra en skadefri säsong?

– Jag har lärt mig hantera min kropp och förstår vad jag behöver göra. Hade du frågat för ett år sedan när jag hade smärta så hade jag tagit en tablett och kört på, det får man betala för senare. Nu ska jag låta spelet tala.

Sirius sportchef Ola Andersson är nöjd med att ha Vecchia kvar i klubben.

– Vi ser honom nästan som ett nyförvärv inför 2020, säger Andersson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!