Klart: Här är Dalkurds nye sportchef

Dalkurds sportchef Adil Kizil lämnar klubben efter säsongen. Nu står det klart att Gazmend Bahtiri tar över sportchefsrollen.

Dalkurds nye sportchef Gazmend Bahtiri.

Dalkurds nye sportchef Gazmend Bahtiri.

Foto: Dalkurd

Fotboll2019-10-25 14:57

Efter 15 år i föreningen valde Adil Kizil att lämna Dalkurd och jobbet som sportchef för några veckor sedan för att i stället bli scoutingansvarig i Helsingborg. Nu står det klart att han ersätts av Gazmend Bahtiri som närmast kommer från rollen som sportchef hos Karlstad BK.

– Det känns väldigt roligt! För mig själv så är det en dröm som har gått i uppfyllelse att tillhöra en elitförening. Så det känns väldigt inspirerande och det är ett spännande uppdrag, säger Bahtiri till klubbens hemsida.

29-årige Bahtiri har en gedigen spelarkarriär i bagaget också med spel hos bland annat IFK Norrköping, Carlstad United, Karlstad BK samt norska Nybergsund. 

– Jag älskar att både spela och titta på fotboll. Mitt favoritlag är FC Barcelona och fotbollen som jag influeras, inspireras och tilltalas av är den typen av fotboll. Det är också en typ av fotboll som Dalkurd vill spela och där tycker jag att vi matchar varann väldigt bra. Det ska vara en positiv fotboll, det ska vara underhållande för fansen men framför allt är det en typ av fotboll som ska ge resultat, säger Bahtiri.

Dalkurd har de senaste två säsongerna spelat på Gavlevallen i Gävle, men tränat i Uppsala. I årets sista match kliver man dock in på Studenternas då man möter Degerfors och sedan väntar spel på "Studan" från och med nästa säsong. 

Dalkurd flyttar in till Uppsala på allvar från nästa säsong.
Dalkurd flyttar in till Uppsala på allvar från nästa säsong.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!