Kan Sverige besegra Finland på Enavallen?

På torsdagskvällen ställs det svenska P-15-landslaget mot Finland på Enavallen.

Finslipar. Förbundskapten Christofer Augustsson drog upp det taktiska inför landskampen på Enavallen.

Finslipar. Förbundskapten Christofer Augustsson drog upp det taktiska inför landskampen på Enavallen.

Foto: Anders Hallman

Fotboll2017-08-23 18:57

Det svenska P15-landslaget har sina första landskamper den här veckan. Nye förbundskapten Christofer Augustsson drillade sina adepter under ett av träningspassen på Enavallen inför matchen på torsdagskvällen.

De 18 spelarna i truppen är en blandning av spelare från storklubbar som Malmö FF, IFK Norrköping och Kalmar men även från mindre föreningar som Skiljebo SK och Grebbestad.

Inledningsvis var killarna i Halmstad med sina distriktslag, sedan plockades 44 ut till en första träningstrupp och efter ett läger på Bosön valde Augustsson ut de 18 spelare som får representera Sverige i de första landskamperna för den här årskullen.

– Vi tittar på fem delar. De tekniska och taktiska färdigheterna. Speluppfattning, fysik och den psykologiska delen, berättar Augustsson och fortsätter:

– Sedan tittar vi självklart på hur de anpassar sig i en ny miljö.

En svensk förbundskapten har hand om ett lag i två år innan någon annan tar över.

– Vi har en mall för vilken spelarutbildning vi ska ha. Sedan får man förstås skruva lite grann beroende på vilken grupp man har och vilken tränare det är, förklarar Augustsson.

Premiären var i Märsta på tisdagen då Sverige besegrade Finland med 3–0.

– Vi gjorde framför allt en väldigt stark arbetsinsats. Vi hade även ett väldigt kompalt försvarsspel, säger Augustsson.

Hur många tar sig normalt hela vägen till seniorlandslaget i en sådan här trupp?

– Det är väldigt få, beror självklart på standaren i varje grupp men det är i alla fall en hel del som tar sig till U21 och vårt budskap är hela tiden att det finns många vägar att ta sig till landslaget, avslutar Augustsson.

Och vilka spelare som hunnit längst i sin utveckling av de som är födda 2002 kommer vi alltså få beskåda på Enavallen på torsdagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!