Julkalender med 24 Siriusspelare

Julen närmar sig och med anledning av det så lanserar UNT:s podcast Are You Sirius en egen julkalender.

Under söndagen kommer det första avsnittet.

Under söndagen kommer det första avsnittet.

Foto: Staffan Claesson/TT

Fotboll2019-11-30 08:00

Med start den 1 december lanseras Are You Sirius julkalender. 24 luckor ska öppnas under perioden och varje lucka tillhör en Siriusspelare eller tidigare Siriusspelare som haft luckans nummer som sitt tröjnummer i blåsvart. Från nummer 1 till nummer 24 på julafton som sig bör.

– Jag fick den här idén i bilen när jag åkte till jobbet, det är då jag får de flesta av mina idéer. Bakgrunden är att jag under årets säsong av podcasten infört ett nytt moment som heter ”tombolan” där jag ringt upp en slumpmässigt utvald Siriusspelare. Det upplägget har varit väldigt lyckat, jag började spinna vidare på det och landade i den här idén, säger UNT-sportens Daniel Meisels som driver podcasten. 

Julkalender innehåller alltså 24 spelare som antingen spelar eller spelat i Sirius.

Vilka är höjdpunkterna skulle du säga?

– Det är en salig blandning med allt från riktiga Siriuslegendarer till några som bara noterades för ett fåtal matcher i klubben. Jag skulle säga att lucka nummer 6 är ganska rolig, lucka 10 är oväntad och lucka 16 innehåller fred på jorden, säger Meisels som inte vill avslöja vilka spelare som är med.

Intervjuerna är gjorda både via telefon och på tu man hand om det rör sig om nutida spelare. Projektet har varit omfattande och tagit flera arbetsdagar.

– Jag hoppas att det blir något att se fram emot varje dag och att det ska fylla ett tomrum nu när Sirius har gått på semester, säger Meisels

Luckorna öppnas varje dag på unt.se klockan sju på morgonen samt där poddar finns. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!