Janssons Brentford klart för kvalfinal

Brentford är klart för playoff-final på Wembley om en plats i Premier League nästa säsong. Men det blev onödigt spännande efter en ogenomtänkt klackrensning från Pontus Jansson.
–Det var en slarvig miss av mig, säger han till Sky Sports efter 3–1-vinsten mot Swansea.

Brentfords svenske landslagsback Pontus Jansson är ett steg närmare Premier League nästa säsong. Arkivbild.

Brentfords svenske landslagsback Pontus Jansson är ett steg närmare Premier League nästa säsong. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Fotboll2020-07-29 23:30

Brentford satte fart direkt och hade efter en kvarts spel redan gått upp i en 2–0-ledning. När Bryan Mbeumo tryckte in 3–0 strax efter paus kändes segern säkrad för Brentford, men en misslyckad klackrensning av Pontus Jansson med drygt tio minuter kvar att spela serverade Rhian Brewster till 3–1.

– Det var nog mitt första misstag den här säsongen men det var verkligen dåligt försvarsspel, säger Jansson enligt Sky Sports.

Då var ställningen 3–2 till Brentford i dubbelmötet, och Swansea bara ett mål från förlängning. Men 3–1 stod sig matchen ut och Brentford vann den allra sista matchen på hemmaarenan Griffin Park. Till nästa säsong bygger klubben en ny arena i Kew Bridge i västra London, en arena som enligt klubben håller Premier League-klass.

På tisdag får fansen veta om även laget gör det. Pontus Jansson och de andra spelar då kvalfinal på Wembley där antingen Fulham eller Cardiff väntar. De lagen möts i London under torsdagen, Fulham vann första mötet i Wales med 2–0.

– Vi kan inte komma så här långt och sedan falla på sista hindret, nu ska vi lägga all fokus på det som väntar, säger 1–0-målskytten Ollie Watkins till Sky News.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!