Inter öppnar för att sälja Eriksen

Inter vill sälja den danske fotbollsspelaren Christian Eriksen, det bekräftar klubben i ett uttalande enligt <a href="https://football-italia.net/eriksen-cant-play-in-italy-inter-open-for-possible-move-abroad/">Football Italia</a>. Anledningen är att dansken inte får spela i den italienska ligan efter hjärtstilleståndet i somras.

Inter öppnar för att sälja danske Christian Eriksen. Arkivbild,

Inter öppnar för att sälja danske Christian Eriksen. Arkivbild,

Foto: Luca Bruno/AP/TT

Fotboll2021-10-29 12:16

Christian Eriksen har en defibrillator inopererad efter sommarens hjärtstillestånd i EM-premiären mot Finland. Enligt reglerna i Serie A tillåts inte spelare med den typen av hjälpmedel spela i ligan och Eriksen kan därför inte registreras som en Inter-spelare.

"Även om de nuvarande omständigheterna förhindrar honom från att möta de krav som ställs i Italien, kan han göra det i andra länder där han kan fortsätta sin tävlingskarriär", skriver klubben och öppnar för att sälja 29-åringen för att han ska kunna fortsätta sin karriär i ett annat land.

I bland annat Nederländerna, där Eriksen spelat för Ajax, tillåts defibrillatorer hos elitspelare. Huruvida Christian Eriksen själv satsar på att komma tillbaka till proffsfotbollen är oklart, han har inte spelat en match sedan hjärtstilleståndet.

Den nederländske försvararen Daley Blind har också en defibrillator inopererad på grund av ett hjärtfel. Han spelar just nu i Ajax, där han gjort ett mål på tre matcher den här säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!