Inför genrepet: "Väldigt redo för allsvenskan"

Försäsongen närmar sig sitt slut för Sirius. Då tror Jacob Ortmark på en riktig urladdning för Sirius i genrepet mot Västerås under lördagen.

Jacob Ortmark firar sitt mål mot Örebro i cupen.

Jacob Ortmark firar sitt mål mot Örebro i cupen.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2021-04-02 15:00

Ortmark har varit ett av de nyförvärv som imponerat allra mest i Siriuströjan under försäsongen med både mål och målgivande passningar.

– Jag har mest fokuserat på att komma in i gänget och hitta en relation till alla i laget på planen. Jag har fokuserat på att jobba hårt och ha tålamod med hur det går, hur snabbt allt ska ske från övergången till ett nytt lag till en bra relation med alla. Jag tycker att det har gått bra, att jag har hittat det nu. Jag försöker att ta mer och mer plats och det är bara att fortsätta jobba och vara ödmjuk, säger Ortmark. 

Är du nöjd med din försäsong?

– Absolut inte med alla matcher, men jag är nöjd med stora delar. Jag är nöjd med att jag har kommit in i gruppen bra och tagit kliv i de delar jag behövt utveckla, men det finns fortfarande många delar jag behöver utveckla.

Sirius kommer senast från en matchfri ledig helg, men har annars en resultatmässig tuff tid bakom sig på försäsongen. Man har inte vunnit sedan cuppremiären mot Lödde och har efter det fyra matcher utan seger, sex inklusive U21-matcherna.

– Jag tycker ändå att det känns jättebra. Majoriteten av truppen går bara och läntar efter premiären nu och jag tror att genrepet kommer att vara en match där vi bara kör, vi kommer att vara grymt taggade. Vi är väldigt redo för att köra i gång med allsvenskan, säger Ortmark.

Se Sirius genrep inför allsvenskan live på unt.se från 13.55

Matchdags

Västerås–Sirius

Iver Arena, 14.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!