Hon firade avancemanget i USA

Ebba Costow valde att lämna Uppsala Fotboll i somras för spel i USA. Nu berättar hon om glädjen i förenta staterna när laget gick upp.

Ebba Costow spelade med Uppsala sedan föreningens bildande.

Ebba Costow spelade med Uppsala sedan föreningens bildande.

Foto: Staffan Claesson/UNT-arkiv

Fotboll2019-10-28 14:37

Costow startade premiären mot Umeå för Uppsala, men fick sedan ingen speltid under våren. Det var redan inför säsongen klart att Costow bara skulle vara kvar till sommaren innan spel på college i Kansas väntade. Under söndagsmorgonen fick hon se sitt gamla lag gå upp.

– Det är klart att det är lite tråkigt att missa en sådan upplevelse att gå upp, att spela i allsvenskan är en barndomsdröm som jag har haft. Jag är otroligt stolt över laget och unnar verkligen alla det här, jag är så stolt, säger Costow. 

Hur firade du?

– Jag ställde klockan på sju för att försöka se matchen, men sedan somnade jag till och vaknade när Uppsala kvitterade. När det var slut hoppade jag upp i sängen, men ville inte väcka min rumskamrat. Sedan sprang jag ut och skrek att mitt lag hade gått upp. Jag är jätteglad och skrev till tjejerna.

Vad är det som gjort att Uppsala tog klivet upp i år?

– Det var något i början av säsongen, det är något med det här laget. Redan efter första träningen kändes det väldigt bra och det är en kombination av att Jonas gjort ett fantastiskt jobb och sedan det här laget. Vi kom ihop otroligt bra och jag har inte upplevt det tidigare.

För Costow själv flyter livet på i Kansas. Laget är rankat 17:e av totalt 333 lag och inom kort inleds vad som kan beskrivas som ett slutspel där målet är att ta sig hela vägen.

– Jag skulle säga att det är ungefär samma nivå på spelet som i elitettan.

Hur skulle en match mellan er och Uppsala sluta?

– Jag har funderat på det själv och nu har Uppsala ändå gått upp  i allsvenskan. Vi har en otroligt vass forward här som kan mäta sig med Cassandra, men jag känner mer hjärta för Uppsala… det skulle sluta oavgjort. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!