Här är Uppsalas nyckel mot Hammarby

En seger från allsvenskan. Jonas Valfridssons Uppsala är redo för söndagens uppgift i Stockholm.

En sista uppgift återstår för Uppsala.

En sista uppgift återstår för Uppsala.

Foto: Daniel Meisels

Fotboll2019-10-26 13:33

25 matcher är spelade och endast en återstår. Vinner Uppsala mot Hammarby under söndagen så spelar man i allsvenskan 2020.

– Vi känner att vi är förberedda. Om det sedan är våra eller Hammarbys styrkor som är bättre i matchen kan nog ingen svara på. Det är två jämna lag som möts och spelar vi tio matcher mot varandra blir nog alla jämna, säger Uppsalas succétränare.

Under lördagsförmiddagen hade Uppsala sitt sista träningspass inför matchen.

– Träningen var bra, en ganska avslappnad och lättsam träning. Det var hög intensitet när det skulle vara det och alla är ordentligt påslagna. Man känner att det närmar sig ett avgörande, säger Valfridsson.

Med vilka ord lämnade du laget?

– Det handlar mycket om att koppla bort det så mycket som det går och även sköta alla basala grejer som att äta och dricka ordentligt. Vi hade en välplanerad matchgenomgång, det är tydligt vad Hammarby vill med sina matchplaner så vi är väl förberedda på det och vet också vad vi vill göra. Det känns som att vi är redo på alla plan faktiskt.

Vad tror du det blir för matchbild?

– Det är det som är frågan, om de kommer utrusandes med mycket energi och på så sätt försöker använda sin hemmaplansfördel. Så kan det vara och vi har pratat mycket om att vara lugna i det. Tittar man på deras match mot AIK så är de väldigt disciplinerade i långa stunder, men sedan finns det tillfällen då de seglar i väg. Det handlar om att identifiera det så fort som möjligt, säger Valfridsson.

I Uppsalas trupp utgår Karin Öberg som har en känning samt Frida Carlsson. In i stället kommer Sofia Sterner. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!