Hammarbybacken: "Inte särskilt orolig"

Hammarby har allt att förlora enligt Uppsala. Backen och den tidigare Uppsalaspelaren Julia Ekholm håller inte med om det.

Julia Ekholm efter en av Hammarbys sista träningar på Kanalplan.

Julia Ekholm efter en av Hammarbys sista träningar på Kanalplan.

Foto: Daniel Meisels

Fotboll2019-10-25 15:45

Mörkret har lagt sig över Kanalplan när Hammarby tränar ett av sina sista pass inför söndagens avgörande match mot Uppsala. ”Vi är så förberedda som vi kan vara”, säger tränaren Isak Dahlin till sina spelare innan träningen är över. Hammarby hade kunnat avancera till allsvenskan redan i lördags vid seger mot BP, men efter att ha tagit ledningen i matchen tappade man omgående till 1–1 och fick sedan inte hål på Josephine Frigge. Den första matchbollen försvann, nu har man en ny mot Uppsala där seger eller oavgjort tar laget tillbaka till allsvenskan igen.

– Det är klart att det var tufft, men det är roligare att få fira inför hemmapubliken haha. Nej, men vi blev besvikna och förväntade oss ett annat resultat. Vi har en chans till och allt i egna händer så det är jätteskönt, säger Ekholm efter träningen. 

Enligt Uppsala har ni allt att förlora och all press på er nu, hur ser du på det?

– Nej, jag tycker att vi snarare har allt att vinna. Det är de som kommer hit till vår hemmaplan med vår publik så jag skulle inte säga att jag är speciellt orolig, säger backen.

Hur länge satt förlusten mot BP i?

– Man var besviken under lördag och söndag, men sedan kom en ny vecka och vi har det fortfarande i egna händer. Jag är inte orolig på det sättet utan det hade varit värre om vi hade varit beroende av något annat resultat eller så.

Förra säsongen var tuff för Uppsala där man redan i maj var borta från den absoluta toppstriden. Ekholm inledde fjolåret som ytterback, men fick under hösten sedan spela mittback med Jessie Davis innan hon valde att lämna Uppsala för att återvända till Hammarby.

– Jag skulle tro att vi förra året hade stora problem med att få in bollarna i mål och det är väl det som man nu har lyckats bättre med. Det är bättre spets framåt och man gör fler mål och fler avgörande mål, säger Ekholm.

Har du någon kontakt med någon i laget?

– Man följer varandra på lite sociala medier, det är väl lite så. 

I Hammarby finns även Alma Nygren som förra hösten var utlånad till Uppsala. Det väntas storpublik till Kanalplan på söndag och trots att det räcker med oavgjort för ”Bajen” så finns inga tankar på att gå in för det resultatet.

– Vi går för att vinna alla matcher och vi kommer gå ut som vanligt, säger Ekholm.

Hur tror du det blir på söndag?

– Det ska bli jättekul. Jag älskar att spela inför vår hemmapublik och vi satsar så klart på att vinna.

Hur går det då?

– Vi vinner, säger Hammarbybacken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!