Guskprofilen knäskadad – fotbollsframtiden oviss

Guskprofilen Elva Fridjonsdottir har skadat korsbandet och framtiden på fotbollsplanen är oviss.

Elva Fridjonsdottir har drabbats av en knäskada.

Elva Fridjonsdottir har drabbats av en knäskada.

Foto: Daniel Meisels

Fotboll2022-10-14 16:00

Det var i matchen mot Bergdalen som Fridjonsdottir skadade knäet. Nu står det klart att korsbandet är delvis av och att en rehabperiod på mellan tre och sex månader väntar.

– Det behöver inte opereras utan det är ”bara” rehab som gäller så får man hoppas att det fungerar. Det är positivt i alla fall att det inte var hela korsbandet, operation och ett år, säger hon. 

Om allt går bra skulle Fridjonsdottir kunna komma tillbaka redan till seriepremiären 2023, men hon berättar också att året i elitettan varit utmanande. 

– Det har varit väldigt kul, men också utmanande. Det är en längre serie och det känner jag verkligen jämfört med division 1. Det krävs mer jobb, förberedelse och energi så det är en ganska stor skillnad mot tidigare år. 

Hur ser du på din framtid?

– Framtiden för mig känns oklar just nu. Det beror på hur knäet kommer att kännas efter rehab. Jag har dragit korsbandet en gång tidigare och jag vill inte riskera så mycket. Vi får se om några månader och jag kan inte ge så mycket mer svar just nu. 

32-åringen är annars nöjd med första säsongen i elitettan.

– Vi är väldigt nöjda med första halvan, den var jättebra. Sedan är det svårare att motivera sig när man nästan är klar och inte har så mycket att spela för. Än så länge är vi bästa nykomlingen i serien och det är något vi vill fortsätta att vara. Det ska motivera oss i de matcher som är kvar. Det vore ändå bra, säger Elva Fridjonsdottir. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!