Glädjebeskedet: Succéspelaren öppnar för att stanna

Först tog Gusk sin första seger på en månad. Sedan kom nästa glädjebesked. Succéanfallaren Izabell Rydell öppnar för att stanna i klubben även nästa säsong.

Izabell Rydell under en tidigare match mot Mallbacken.

Izabell Rydell under en tidigare match mot Mallbacken.

Foto: Isak Olsson

Fotboll2022-10-23 18:21

Det har varit en tung månad för Gusk, men mot Lidköping på en höstblöt gräsmatta vände det när laget något oväntat besegrade seriefemman. Och desto mindre oväntat var det succéanfallaren Izabell Rydell som låg bakom segern med två nya mål.

– Det är så klart jättekul att vi tar tre poäng, det var längesen. Vi slet hårt i 93 minuter och förtjänade tre poäng tycker jag, säger Rydell som också så klart var glad för två nya mål i statistiken:

– Ja, det känns skönt. Det är det man ska göra som anfallare.

Hennes mål inför säsongen var att göra tio mål i elitettan. Den siffran passerade hon under söndagen då hon klev upp på elva mål.

– Det är skönt. Jag sa tio från början, nu har jag slagit det så mitt nya mål är kanske 13, 14, säger Rydell.

Hon har fått sitt stora genombrott i år, men trots det säger hon att intresset än så länge är svalt för hennes tjänster.

– Nej, det har inte kommit in något från andra klubbar än. Förhoppningsvis hör väl någon klubb av sig. Då vet man att man har gjort det bra.

Hur ser du på att stanna i Gusk?

– Det kan jag absolut göra. Jag trivs väldigt bra och laget är väldigt snälla och så. Det är ett alternativ, säger Rydell. 

Gusk ligger kvar på åttondeplatsen i tabellen med två matcher kvar att spela.

– Vi ska ta de sex poäng som är kvar att spela om. 

Matchfakta

Lidköping–Gusk 1–2

Elitettan

(0–0) Målen: 0–1 Izabell Rydell, 0–2 Izabell Rydell, 1–2 Emma Becker, 

Publik: 187 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!