Fy sjutton så bra, Elin Åkerman

Elin Åkerman och Gusk stormar mot elitettan. Söndagens match vanns med 7–0 – och nu storsatsar UNT på Gusks avslutning.

Elin Åkerman gjorde matchens tre första mål och stod för ett hattrick.

Elin Åkerman gjorde matchens tre första mål och stod för ett hattrick.

Foto: Oscar Ågren

Fotboll2021-10-04 12:12

17 mål på 17 matcher och ledning i skytteligan. Elin Åkerman är stekhet och frågan är om inte hennes Gusk är ännu hetare. Söndagens match mot erkänt svårspelade BK 30 vanns med hela 7–0 efter bland annat fyra mål från Åkerman själv. 

– Det känns verkligen som att det har lossnat för mig nu. Jag får ofta många lägen i matcherna känns det som och det var verkligen skönt att sätta dit några. Jag har hittat lugnet i avsluten. Vi spelade verkligen sjukt bra som lag också så allt var bra, säger Åkerman. 

Och inte nog med det. Gusk fick även en present från Täby som besegrade tvåan Sandviken. Med fem matcher kvar att spela har Gusk nu åtta poäng ner till utmanarna.

– Nu ska det mycket till för att vi inte ska vinna serien, men samtidigt Rimbo borta nästa omgång på gräs kan vara tufft så det gäller att inte slappna av. Vi ska se det här som en chans att utvecklas till ett eventuellt kval till elitettan.

Vid serieseger väntar ett kval till elitettan där två av de tre kvalande lagen går upp. Nu storsatsar UNT på Gusks resa dit genom att sända samtliga återstående matcher för laget direkt på unt.se under hösten.

– Det är jättekul, vi har saknat det under de matcher som inte har sänts, säger Elin Åkerman. 

UNT sänder

9/10 14.00 Rimbo–Gusk

17/10 15.00 Gusk–IFK Västerås 

24/10 14.00 Vaksala–Gusk

30/10 13.00 Gusk-Skutskär 

7/11 14.00 Täby–Gusk (Utgår om betydelselös)

Se samtliga livesändningar i livekalendern på unt.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!