Första målet för Björnström i sista matchen

Axel Björnström gjorde sitt första mål i allsvenskan och för Sirius. Det blev även en assist för backen som dessutom vann ett vad.

Axel Björnström gratuleras efter sitt 2–0-mål.

Axel Björnström gratuleras efter sitt 2–0-mål.

Foto: Staffan Claesson/TT

Fotboll2019-11-02 15:45

I den 81:a minuten satte Sam Lundholm fart, tog sig förbi flera motståndare och passade till Axel Björnström. 
Han sköt från straffområdeslinjen och satte 2–0 – hans första mål i allsvenskan och hans första fullträff för Sirius.

– Sam dribblar runt för tusende gången i matchen och drar på sig en massa gubbar. Det öppnar yta för oss andra, jag hade haft två skottlägen tidigare och kände att det fick bli tredje gången gillt. Jag kände direkt att det var en bra träff och att det skulle bli mål, säger Axel Björnström.

Hur var det att göra första målet?

– Det var på tiden. Jag slog faktiskt vad med en kompis i torsdags som sa att jag aldrig gör några mål. Han spelar i division 2 och sa att jag skulle få tusen spänn om jag gör mål före honom i allsvenskan. Två dagar senare kom det.

Två minuter efter sin egen fullträff tog sig Björnström fram på vänsterkanten och spelade fram Mohammed Saeid till öppet mål. 
Han satte 3–0 som blev slutresultatet.

– När man ändå hade farten uppe var det bara att göra en assist också. Nu vill man bara fortsätta spela matcher så det är synd att säsongen är slut men man får hålla sig till april istället, säger Axel Björnström.

Hur sammanfattar du säsongen?

– Vi hade som mål att vi skulle stanna kvar och det klarade vi men man vill alltid mer. Nästa år vill vi växla upp och jag känner att vi har mer att ge. Men vi har stått för ett bra spel och håller oss kvar så vi kan vara nöjda, säger Axel Björnström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!