ESK vinnare i DM-finalen

Tre lokala lag hade tagit sig till DM-final men det vara bara Enköpings SK:s F03 som till slut stod som vinnare via 4–1 mot Iron.

Vinnare. ESK F03 är bäst i Uppland.

Fotboll2017-08-22 06:10

ESK F03 ställdes mot Iron i finalen.

Matchen började lite nervöst men efter tio minuter fick en ESK en frispark i bra läge. Mittbacken Elin Isberg slog den och bollen for snyggt in i högra hörnet.

Ledningen höll inte så länge. Iron kunde nämligen kvittera på straff ganska omgående.

Iron tryckte på och hade bland annat en boll på mållinjen.

Men frisparkar var ESK:s grej i den här finalen. Nytt bra läge och nytt mål. Nu var det Ida Andersson som satte bollen vackert i krysset.

Iron pressade för en kvittering men Malin Lundin i ESK-målet var omutlig. I början på andra halvlek var det chanser åt bägge håll.

Men det var ESK som gjorde mål. Lisa Löf fick tag på bollen och sköt den i en båge över målvakten. Iron jagade reducering men på en kontring med fem minuter kvar såg Ida Andersson till att säkra ESK:s DM-guld då hon iskallt rundade den sista försvaren och satte avslutade 4–1.

I Flickor 17 mötte Fanna Upsala IF i final och Upsala var starkast och vann med 4–0. Även ESK:s P13 nådde final där blev dock Märsta för svåra och vann med 10–0.