Elin Jansson målskytt när Gimo sänkte Vaksala

Målet i första halvleken blev matchens enda när Gimo vann med 1-0 (1-0) hemma mot Vaksala i division 3 Uppland dam i fotboll.

Gimo IF FK vann mot Vaksala SK

Gimo IF FK vann mot Vaksala SK

Foto: Montage

Fotboll2024-09-29 14:11

- En bra fotbollsmatch i ett fint höstväder med två lag som bjöd upp till dans. Matchen går i omgångar men vi drar det längsta strået och gör matchens enda mål. En fantastisk seger som gör att vi avancerar lite i tabellen, tyckte Gimos assisterande tränare Anton Melin, efter matchen.

Vaksalas tränare Claudio Toro Bergström om matchen:

- Vi spelar efter vår spelidé men tyvärr kommer vi inte upp i rätt bolltempo och det kostar oss ett baklängesmål, Gimo gör sitt jobb rätt och lyckas ganska bra med att hindra vårt genomspel i det offensiva spelet.

Segermålet för Gimo stod Elin Jansson för efter 18 minuter.

Gimo har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 6-8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vaksala har en vinst och fyra förluster och 7-15 i målskillnad. Det här var Gimos andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Vaksalas fjärde uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Gimo på elfte plats i tabellen, medan Vaksala är på sjunde plats.

Nästa motstånd för Gimo är Upsala. Lagen möts i sista omgången lördag 5 oktober 11.30 på Österängens IP. Vaksala tar sig an Sunnersta borta söndag 6 oktober 14.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!