August Ljungberg fick göra sin första allsvenska match från start

Mötet med Malmö innebar August Ljungberg första allsvenska match från start. När han efter 57 minuter klev av såg det ut att bli en drömmatch: "Jag klev av planen med en bra känsla", säger han själv.

När August Ljungberg klev av sin första allsvenska match från start så ledde Sirius med 2-0. Tyvärr lyckades hemmalaget inte hålla undan utan man åkte på ännu en sen förlust.

När August Ljungberg klev av sin första allsvenska match från start så ledde Sirius med 2-0. Tyvärr lyckades hemmalaget inte hålla undan utan man åkte på ännu en sen förlust.

Foto: Michael Campanella

Fotboll2024-07-20 10:00

– Jag tycker att jag gör en bra match, jag gör det jag är bra på och utmanar en mot en. När jag kliver av och vi leder med 2–0 är det med en bra känsla. Men tyvärr höll det inte, säger Ljungberg.

– Malmö skapar inte så mycket, men när dem får in både reduceringen och kvitteringen blir det jobbigt på sidan. Sen när Jocke (Persson) gör 3–2 blir det lycka, men sedan lyckas ju Malmö kvittera och avgöra på slutet. Det var en riktig berg- och dalbana i känslor.

undefined
I matchen mot Mjällby kom den första allsvenska poängen och mot Malmö kom den första allsvenska matchen från start för "Agge".

Även om det blev en smärtsam förlust stod Sirius upp bra mot serieledande Malmö. Och Ljungberg menar att det finns bra saker att ta med från matchen.

– Prestationen är väldigt bra, speciellt i första halvlek. Vi följer matchplanen på ett bra sätt och ligger tätt i försvaret. Och framåt är vi effektiva när vi får chansen.

undefined
Sirius tränare Christer Mattiasson var mycket nöjd med Ljungbergs insats i matchen.

Efter matchen hade Sirius tränare Christer Mattiasson bara positiva saker att säga om 19-åringen.

– Vi får många chanser en mot en ute på kanterna och där gör August det riktigt bra så länge han orkar. Han har sin spets i just dessa lägen där är han snabb och imponerande.

Ni lyckades skapa flera lägen en mot en ute på kanterna. Var det ett taktiskt drag eller något som växte fram under matchen?

– Ledarna har sagt åt mig att utmana så jag försöker alltid göra det. Men det är inte bara ett taktiskt drag utan det beror på hur matchen utvecklar sig, säger Ljungberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!