De Gea hjĂ€lte för United – Chelsea i topp

Manchester United, utan en sjuk Victor Nilsson Lindelöf, studsade tillbaka frĂ„n Champions League-förlusten i veckan genom att vinna borta mot West Ham med 2–1. David de Gea blev stor hjĂ€lte nĂ€r han rĂ€ddade en straff i slutminuten. Chelsea besegrade Tottenham i Londonderbyt med 3–0 och leder Premier League.

Manchester United vann mot West Ham.

Fotboll2021-09-19 17:10

Ett revanschsuget Manchester United och ett obesegrat West Ham möttes pĂ„ Olympiastadion i London. Hemmalaget var de som sprĂ€ckte nollan först. Said Benrahmas kanon gick via Raphael Varane och stĂ€llde helt David de Gea i bortamĂ„let. 1–0 var ett faktum efter en halvtimmes spel.

Mumma för hemmatrÀnaren David Moyes, som ju fick sparken frÄn just Manchester United under uppmÀrksammade former 2014.

Men en tidig ledning innebÀr inte alltid en seger, och Moyes satte nog jublet i halsen. Fem minuter senare var ledningen nÀmligen borta. Cristiano Ronaldo skickade in returen pÄ sitt eget skott, hans fjÀrde mÄl sedan Äterkomsten till Manchester United.

Ingen straff för Ronaldo

Ronaldo försökte igen och igen, men trots nÄgra misstÀnkta straffsituationer blev det inga fler mÄl för portugisen.

Men det blev straff för West Ham. Bara minuter efter att Jesse Lingard skickat in ledningen för Manchester United fick Luke Shaw bollen pÄ handen och hemmalaget fick ett gyllene tillfÀlle att kvittera.

In frÄn bÀnken kom dÄ veteranen Mark Noble, men han gav inte publiken tillfÀlle att jubla. De Gea rÀddade sÀkert den dÄligt slagna straffen och Àven segern för Manchester United.

– Jag tĂ€nkte: rĂ€dda bollen, rĂ€dda straffen och hjĂ€lp laget. Det Ă€r alltid svĂ„rt att spela hĂ€r mot West Ham, sĂ„ jag Ă€r vĂ€ldigt glad, sade de Gea efter matchen till Sky.

Trio i topp

Chelsea vann Londonderbyt borta mot Tottenham med 3–0. TvĂ„ fulltrĂ€ffar direkt efter paus avgjorde.

Veteranbacken Thiago Silva, som fyller 37 Ă„r pĂ„ onsdag, nickade in 1–0 efter hörna i 49:e minuten och Ă„tta minuter senare sköt N'Golo KantĂ© 2–0 med ett skott som Ă€ndrade riktning pĂ„ hemmabacken Eric Dier och stĂ€llde mĂ„lvakten Hugo Lloris.

Antonio RĂŒdiger faststĂ€llde 3–0 pĂ„ tillĂ€ggstid.

Topptrion Chelsea, Liverpool och Manchester United har alla 13 inspelade poĂ€ng – Chelsea och Liverpool har dessutom exakt samma mĂ„lskillnad, men Londonlaget Ă€r före tack vare begynnelsebokstav.

Brighton fortsĂ€tter ocksĂ„ att imponera och skuggar trion en poĂ€ng bakom. I hemmamatchen mot Leicester tog man kommando direkt och hade 2–0 efter 50 spelade minuter. Leicester reducerade via mĂ„lkungen Jamie Vardy tio minuter senare och i den 67:e matchminuten trodde Ademola Lookman att han kvitterat för gĂ€sterna, men efter en VAR-granskning dömdes mĂ„let bort för offside. Slutresultatet skrevs dĂ€rmed till 2–1.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!