Dalkurd till Studenternas – redan i år

Dalkurd kommer att flytta in på Studenternas i Uppsala nästa säsong. Men nu står det klart att man får en försmak redan i år.

Dalkurd kommer att spela på Studenternas redan 2019 i Superettans sista omgång.

Dalkurd kommer att spela på Studenternas redan 2019 i Superettans sista omgång.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Fotboll2019-09-26 18:57

Dalkurds hemvist har varit ett hett samtalsämne ända sedan klubben lämnade Borlänge inför säsongen 2018.

Nästa säsong kommer man att spela på Studenternas i Uppsala, men redan i Superettans sista omgång 2019 tar man klivet in på sin nya hemmaarena.

– Ska bli riktigt kul att spela i Uppsala om det här stämmer – jag vet bara att det varit på gång och andra i klubben har hållit i trådarna. Men det blir det första steget i att kunna känna sig hemma på riktigt i Uppsala. Det får vara nog med Gävle nu, säger klubbens ordförande Ramazan Kizil.

Dalkurd har de två senaste säsongerna spelat på Gavlevallen i Gävle i väntan på att Studenternas ombyggnation ska bli klar. När man avslutar säsongen hemma mot Degerfors den 3 november får man alltså en försmak av vad som väntar.

– Allt kommer att bli mycket lättare: publik, engagemang och allting runt matcherna med personal. Allt kommer vara samlat på ett ställe och det ska bli väldigt kul att få den känslan redan i sista matchen i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!