Cupdrömmen försvann - inga storlag till Bälinge

Bälinge IF kunde ha ställts mot ett lag från allsvenskan eller superettan. IFK Lidingö såg dock till att Bälinge IF:s cupdrömmar grusades. "Det kändes som att vi var nära", säger Patrick S:t Cyr.

Lidingö blev för starka.

Lidingö blev för starka.

Foto: Peter Bohlin / PEBO-Foto

Fotboll2021-06-16 22:17

AIK, IFK Göteborg eller varför inte IK Sirius på lilla Bälinge Idrottsplats? 

På onsdagskvällen inleddes kvalet till Svenska Cupens gruppspel och Bälinge IF, till vardags i division 5, var inför drabbningen bara 90 minuter från att kvalificera sig för den omgång då Sveriges elitfotbollslag går in i cupspelet.

– Lite verklighetsförankring måste man väl ha men det är klart att vi trodde på det, annars hade det inte varit någon mening med att ställa upp. Jag tycker inte heller vi var jättelångt ifrån en skräll, säger den förre Sirius-spelaren Patrick S:t Cyr.

De åskådare som åkt till Bälinge IP för att bevittna en cupskräll kom dock snabbt på andra tankar. IFK Lidingö FK, som fått en fin start i division 2 och etablerat sig i toppen av serien, inledde starkt och ledde matchen med 2-0 redan efter en kvart.

– Det var klart att deras tidiga ledningsmål påverkade matchbilden. De är ett lag från högre divisioner och när vi hamnade i ett tidigt underläge blev det uppförsbacke.

Matchen kändes död men Bälinge ville annat. Efter Lidingös tidiga anstormning spelade hemmalaget upp sig - och det rejält. I den andra halvleken skapade hemmalaget flertalet målchanser redan innan Lukas Lindqvist satte reduceringen, 1-2, i den 71:a matchminuten. 

Cupdrömmen levde.

– Mål förändrar matchbilden. Så enkelt är det. Helt plötsligt var vi bara ett mål ifrån. Samtidigt märktes det till slut att de var det bättre laget. 

För när Bälinge-pressen var som mest intensiv kom kallduschen - 1-3 och kort därefter 1-4.

 – Vi orkade inte hela vägen och tyvärr blev det lite avslaget de sista tio minuterna. Men vi ska vara nöjda för vi var med och lyckades sätta press på dem trots ett tidigt 0-2-underläge. 

Du känns ändå lite besviken?

– Ja, det är lite deppigt. Det kändes som att vi var nära, men i slutändan var vi inte det.

Samtidigt fanns det ljusglimtar i spelet att ta med sig in i seriespelet som inleds om ett par veckor.

– Det finns många bra saker att ta med sig och det känns bra inför seriespelet.

Och ännu ett glädjeämne denna kväll var också det faktum att spelarna fick spela inför de drygt 100 personer som placerats på den ena långsidans läktare.

– Det är alltid kul att spela inför lite publik.

Matchfakta

Bälinge-Lidingö 1-4 (0-2)
Svenska cupen
Mål, Bälinge: Lukas Lindqvist.
Publik: 90-100 personer.

Bälinge IP med publik.
Bälinge IP med publik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!