Bytte position – då ordnade hon storseger

Caroline Lundberg flyttade upp från innermittfältet till anfallare. Då bidrog anfallsparet Lundberg och Elin Åkerman med fyra mål tillsammans. "Roligt att flytta upp ett steg", säger Lundberg.

Caroline Lundberg gjorde 2-0 målet och var svår att få tag på för Vaksalaförsvararna.

Caroline Lundberg gjorde 2-0 målet och var svår att få tag på för Vaksalaförsvararna.

Foto: Peter Bohlin/PEBO-Foto

Fotboll2021-07-27 21:42

Lagen möttes redan under försäsongen i en träningsmatch. Då vann Gusk med stora siffror. I den svenska cupen såg det ut som att Vaksala hade tagit kliv efter en succéstart som nykomingar i division 1 och närmat sig Gusk – till en början.

Det var en jämn inledning. Under de första 20 minuterna stod matchen och vägde lite. Gusk hade sina lägen, men inga jättechanser. Sedan började de trumma igång på riktigt. Hon som var piggast var Elin Åkerman och hon inledde också målskyttet. Därefter lättade trycket från hemmaspelarnas axlar.

– Första halvlek var lite trevande. Vi fick inte till vårat spel. Lite för mycket kladd på bollen från alla spelare egentligen, säger Guskspelaren Caroline Lundberg

Med tre snabba mål såg det ut som att det matchen skulle rinna i väg. Istället reducerade Alicia Johansson för Vaksala. Det skulle bli ett tröstmål. I den andra halvleken såg Vaksala ut att vara trötta och fick inte alls till någonting i anfallsväg. Det blev en klar seger för Gusk och bortalaget får vara nöjda med den första halvleken.

– Vi gör en bra första halvlek. Sedan får de in tre mål. Vi gör ett jättefint mål. Jag tycker att vi försöker spela fotboll. Sedan är Gusk ett bättre lag, säger Vaksalas lagkapten Josefine Monaco.

Känner du att ni är närmare Gusk nu än under försäsongen?

– Det tycker jag. Då var vi helt bortspelade. Vi var inte bortspelade i den här matchen, men de var lite hetare framåt.

Guskspelaren Caroline Lundberg spelade anfallare för ovanlighetens skull tillsammans med Elin Åkerman. Det blev ett genidrag. Hon prickade dit det sista målet och blev tvåmålsskytt.

– Jag gillar att spela anfallare. Jag har varit på det centrala mittfältet under hela vårsäsongen. Så det var roligt att flytta upp ett steg. Det kändes som att det gick bra, säger Lundberg.

Gusk är vidare till den andra omgången i svenska cupen. Då kommer man att ställas mot en klubb från damallsvenskan eller elitettan.

Tar ni er till gruppspelet?

– Man kan alltid skrälla. Gör vi en av våra bästa matcher någonsin och de har det lite tufft så är det klart att vi kan vinna den matchen, säger Lundberg.

Matchfakta

Gusk-Vaksala 5-1 (3-1)
Svenska cupen omgång 1
Målen: 1-0 (22) Elin Åkerman, 2-0 (25) Caroline Lundberg, 3-0 (33) Sanna Forsberg, 3-1 (37) Alicia Johansson, 4-1 (62) Elin Åkerman, 5-1 (86) Caroline Lundberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!