Blickar uppåt med rutinerad tränare - ser potential

Ett ungt Films SK har haft svårt att hävda sig i division två - nu hoppas de att rutinerade Roger Bergman ska kunna lyfta laget under hösten.

Roger Bergman ska lyfta Films SK från botten.

Roger Bergman ska lyfta Films SK från botten.

Foto: Åsa Palmqvist/Films SK

Fotboll2021-08-14 16:00

Roger Bergman har rutin från en lång rad klubbar inom Uppsalafotbollen och på distriktsnivå. I fjol var han tränare för Gusk:s damlag och innan det var han verksam i Sirius akademi - nu ska han lyfta Films SK från bottenträsket i division 2.

– Det är ett ungt lag som fortfarande är väldigt intresserade av att lära sig. Det är kanske den största anledningen till att jag hoppade på det här, att spelarna fortfarande vill utvecklas. Samtidigt har jag aldrig varit i Films och när jag var här och testade på under två träningar så märkte jag direkt av den familjära stämningen i föreningen, säger han.

Films SK består till stor del av spelare födda 2002 till 2007. Laget var i behov av rutin och därför har Bergman knutit till sig Anna Orregård, Tyra Kajgård och Anna Folland - samtliga med rutin från högre divisioner.

– Det som är fördelen med de här rutinerade spelarna är att vi får in rutin både i backlinjen, på mittfältet och i anfallet. De tillför mycket med sin rutin från både division 1 och division 2 och kommer även bidra med att utveckla de yngre spelarna.

Mot serieledande Upsala IF är det dock bara Anna Orregård som kommer till spel och klart är att en tuff uppgift väntar.

– Målet är att hålla oss kvar i division 2. Matchen mot UIF är kanske inte den vi ska vinna primärt, utan vi ska försöka spela ihop oss och göra det så bra vi kan.

Matchdags

Upsala IF-Films SK
Ekebyvallen IP, söndag 16.00.
Se matchen direkt på unt.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!