Bernhardsson till allsvensk toppklubb?

Martin Skogman lämnade Eskilstuna United för Örebro. Nu har United hittat sin ersättare i Fredrik Bernhardsson från allsvenska nykomlingen Uppsala Fotboll.

Fredrik Bernhardsson har tidigare basat över Uppsala Fotboll och Sirius dam.

Fredrik Bernhardsson har tidigare basat över Uppsala Fotboll och Sirius dam.

Foto: Ola Westerberg (UNT)

Fotboll2019-11-26 13:36

För en vecka sedan blev det klart att Martin Skogman lämnar jobbet som assisterande tränare till Magnus "Munken" Karlsson i Eskilstuna United för att i stället ta över som assisterande tränare i allsvenska kollegan Kif Örebro.

Sedan dess har United letat efter en efterträdare.

Och nu kan vi avslöja att det hetaste namnet i tränarjakten är Fredrik Bernhardsson, 46. 

– Arbetet med att hitta en ersättare har gått bra. Det är en väldigt attraktiv tjänst och jag har träffat ett par kandidater samt att jag har ytterligare ett par namn på en lista. Så det har gått ganska fort att hitta en ny tränare och jag hoppas att vi kan göra klart det sista redan den är veckan, säger Eskilstuna Uniteds tränare och sportchef Magnus Karlsson.

För en tid sedan stod det klart att Bernhardsson lämnar uppdraget som instruktör hos allsvenska nykomlingen Uppsala Fotboll (som han även var huvudtränare för fram till 2018). 

Tanken är även att Bernhardsson ska ingå i Rekarnegymnasiets NIU-utbildning och ersätta Daniel Wiklund som lämnar för ett uppdrag som tränare för AIK:s P19-lag. 

– Jag har inget emot att knyta ihop tjänsten i United med den i skolan som ersättare för Wiklund. Och jag kan väl bekräfta att Fredrik Bernhardsson är med på den lista som jag har. Så det är rätt, han är absolut aktuell. Vi ville ha någon med profilen fotbollskunnig, instruktör och tränare och där har du tre träff på Fredrik, säger Magnus Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!