Fortsatt vila för Blomstrand

Ludwig Blomstrand behöver tid för att komma tillbaka efter tacklingen mot huvudet som han fick mot Modo. Inte heller lagkamraten Adam Deutsch är aktuell för spel mot Västervik.

30 januari 2017 15:56

Armbågstacklingen från Modos Jan Brejcak såg till en början ut att ha gått bra. Ludwig Blomstrand var tillbaka i spel i samma match. Men efteråt mådde han sämre. Han fick vila från fredagens match mot Timrå, men den lätta hjärnskakningen, som det på Akademiska sjukhuset konstaterades att han drabbats av, sitter fortfarande i.

– Jag skulle egentligen upp och cykla i dag (under måndagen) men när jag vaknade kändes det inget bra, säger Blomstrand om hur han mår.

– Nu är jag på benen och kan plocka med lite saker men jag har lätt för att bli ansträngd, fortsätter han.

Han känner sig stel i nacke och rygg och kommer att gå igenom den så kallade hjärntrappans alla steg innan det kan bli aktuellt att prata om en återkomst.

– Det blir bara att ta det lugnt nu. Och jag har daglig kontakt med vår naprapat Johan Söderström.

Almtunas målkung hoppas kunna testcykla under tisdagen i stället.

Hur ser du på Brejcaks straff på sju matcher?

– Det är väl bra. Men frågan är om det hjälper. I efterhand ser man ju verkligen att han laddar med armbågen och det är inte särskilt snyggt.

Almtunas sportchef Tobias Pehrsson säger att man kommer att ha tålamod och ge Blomtrand lugn och ro.

Ais spelar sin nästa match på onsdag mot Västervik. Inte bara Blomstrand saknas då på grund av en smäll mot huvudet. Backen Adam Deutsch skadades mot Timrå i fredags. Direkt efter matchen var det oklart hur allvarligt den tagit. Tobias Pehrsson förklarar läget med Deutsch:

– Han hade en viss huvudvärk efter matchen mot Timrå men nu har all typ av huvudvärk försvunnit. Han kör cykel under tisdagen, tränar lätt på onsdag, kör för fullt på torsdag och tanken är att han ska kunna vara med på fredag (matchen mot Mora). Detta gäller dock så länge han inte får något bakslag, säger sportchefen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund