Uppsala fick en tuff start på matchen då Morön tidigt tog ledningen efter något av ett slumpmål. Beata Olsson kvitterade och hade sedan själv flera chanser till att ge Uppsala ledningen. Matchen såg i stället ut att gå emot oavgjort – men då klev Ellen Toivio fram och framspelad av Cassandra Korhonen avgjorde hon matchen.

– Det känns jättebra, det är så skönt. Jag tänkte att nu ska jag fan springa, det är sista chansen. När jag väl fick läget så var det bara att inte tänka så mycket och sätta bollen, säger Toivio som därmed gjorde sitt första mål någonsin i elitettan.

Uppsala stod för en nästan prickfri insats mot Morön som annars hade inlett säsongen väldigt bra.

– Det var en bra match tycker jag från vår sida. I början föll vi lite in i deras tempo, men jag tycker att vi körde på och var väldigt duktiga sista delen av första halvlek, säger Toivio.

Toivio kom till Uppsala från Mariebo i division I inför säsongen och det har varit en omställning att komma in i elitettan.

– Det är nytt tempo och det gäller att vara lite snabbare. Det är tufft, men jag försöker att komma in i det. Jag känner att jag kan förbättra tekniken och inte slarva så mycket i passningarna, säger Toivio.

Vad säger den här segern om er?

– Det är alltid svårt att säga i början av säsongen, men kör vi på som vi gjorde nu så kommer vi att vinna fler matcher, säger Ellen Toivio.