Först tog han guld – sen kom spyan

SM-gulden blir bara jobbigare och jobbigare att ta. Men UIF:s Isak Andersson klagar inte. Inte heller för att han spydde kort efter sin tredje raka mästerskapsvinst.

26 augusti 2018 16:29

– På papperet skulle jag inte bli så pressad som jag blev. Men jag visste att Hampus (Widlund) skulle springa bra. Jag var lite orolig i bakhuvudet, säger Isak Andersson.

Han säger det efter att i Eskilstuna tagit sitt tredje raka SM-guld på 400 meter häck. Och efter att han varit tvungen att gå bakom ett tält vid den mixade zonen för att spy. Segerintervjun i tv fick vänta. Så även den med UNT:s reporter. Men det är bara så som det är när Isak Andersson tar ut sig på max.

– Det gör jag nästan varje gång. Att jag inte spyr hör nästan till undantagen, säger han.

Det blev ett påfrestande finallopp på många sätt. Växjös Hampus Widlund gjorde sitt livs bästa lopp och pressade UIF-löparen hela vägen in på mållinjen. Andersson gjorde samtidigt sitt näst bästa lopp för säsongen trots en del vind som ställde till det och gick i mål på 50,99 sekunder. Widlund var strax bakom på 51,07.

– Jag öppnade rätt försiktigt för att vara stark på slutet, men det var för försiktigt och jag insåg mitt i loppet att oj, vad de andra springer fort. säger UIF-löparen.

Nu har han tre raka SM-titlar och sedan det första har det blivit jobbigare och nervösare för varje år säger han. För att han lite förväntas att vinna.

– Förhoppningsvis vänder jobbighetsgrejen och jag ska försöka hålla upp den här sviten så länge jag kan.

Efter nästa helgs Finnkamp är säsongen över för Isak Andersson, precis som för många andra, och det ska bli skönt säger han. Nu ska han utvärdera vad som kan bli bättre till nästa säsong innan han drar igång med grundträningen.

– Jag har inte sprungit personbästa den här säsongen. Jag känner nog att jag ska ha fler runt mig, att träna med. När man tränar själv är det svårt att få ut det sista.

UIF:s SM-medaljer

Upsala IF tog tre medaljer på mästerskapen i Eskilstuna under helgen.

Guld

Vanessa Kamga, diskus

Isak Andersson, 400 meter häck

Silver

Erik Hagberg, 100 meter

Nästa år avgörs SM i Karlstad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund