Förlorare trots ny målsuccé

Jakob Drews fortsätter sin succésäsong och glänste med ett hattrick inför ögonen på förbundskaptenen. Men han kunde inte vara glad ändå. "Extremt surt", säger han efter att Mullsjö avgjort med 29 sekunder kvar.

6 november 2018 22:06

Den som läste UNT:s artikel inför matchen i IFU Arena visste om att en av seriens absolut hetaste spelare – åtminstone sett till målproduktion – spelar i Sirius och heter Jakob Drews. Då hade han gjort tolv mål. En match senare och samma spelares målskörd står på 15. Drews bjöd på hattrick och dessutom en assist i 6–5-förlusten.

– Det är positivt att få göra mål, det får gärna fortsätta, säger han.

Och förbundskaptenen Mikael Hill var på plats.

– Jaså, nu är man väl högaktuell, säger Drews med glimten i ögat.

På måndag tas VM-truppen ut men räkna inte med Drews där trots att han är i sitt livs form.

Men som sagt, han kunde inte glädje sig fullt ut åt den personliga framgången då Mullsjös schweiziske landslagsman Tim Braillard avgjort matchen med bara 29 sekunder kvar att spela.

– Hela laget är inte på topp men vi kommer ikapp mot ett topplag och när vi gjorde 5–5 så kändes det som att det skulle väga över till oss, säger Siriusforwarden.

Drews hade öppnat målskyttet i matchen och det var han som såväl kvitterade till 4–4 som 5–5 i den sista perioden. Sedan skapade Sirius ett flertal riktigt bra lägen för att kunna ta ledningen. I stället slutade det i mörker och utan poäng.

– Jag gillar verkligen hur vi hämtar upp i sista perioden och hur vi driver på, men målet (5–6) är för enkelt. Det får vi inte släppa in. Det är ett individuellt misstag av backen, det skottet ska täckas bort, säger Siriustränaren David Ahlmark.

– Nu känns det jättetungt, fortsätter han.

När Sirius tidigare har mött topplag i serien som Linköping, Storvreta och Falun har man släppt in väldigt många mål. Nu höll men 2–2 efter två perioder. Försvarsinsatsen var stark. Ja, fram till slutperioden i alla fall när det togs ett antal felbeslut som straffade laget.

– Även om vi fick spela för mycket i egen zon tycker jag inte att de skapade så jättemycket chanser, säger Siriustränaren och fortsätter:

– De är effektiva och vi är ineffektiva.

En som dock är effektiv så det står härliga till är alltså Jakob Drews.

– Han är het just nu och har tagit för sig mycket bättre än tidigare. Jag har vetet hela tiden att han har det här i sig. Vi behöver några till som hakar på så vinner vi en sån här match, säger Ahlmark.

Förutom förbundskaptenen var det inte många som kom och såg den här matchen. Det var glest i bänkraderna och publiksiffran landade på blott 422.

Matchfakta

Sirius 5

Mullsjö 6

Superligan

(1–1, 1–1, 3–4) Målen: Målen: 1-0 (4.18) Jakob Drews, 1-1 (7.47) Rickard Eriksson, 1-2 (23.58) Anton Vestlund, 2-2 (24.44) Filip Björk, 3-2 (40.29) Johan Eriksson, 3-3 (41.03) Johan Nygårdh, 3-4 (3.54) Anton Vestlund, 4-4 (49.44) Jakob Drews, 4-5 (51.14) Tim Braillard, 5-5 (53.19) Jakob Drews, 5-6 (59.31) Tim Braillard.

Skott: 25–23 Utv.min: 2–2 Publik: 422

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund