Sirius har inte hållit nollan sedan 14 juli. Mot Östersund var man på god väg men det blev alltså bara nära. Fem minuters tilläggstid var aviserat och när det nästan var dags att blåsa av stack Samuel Mensiro fram tån och fick in bollen bakom Lukas Jonsson.

Då stod klockan på 94.50 ...

Vild glädje hos gästerna. Bara mörker för Sirius, som kämpar i botten av den allsvenska tabellen är i behov av varende poäng de kan få.

– Det är klart att det är tungt, men lite symptomatiskt för vår säsong, säger Siriusspelaren Jesper Arvidsson efter matchen.

Han såg inte målet då han tvingats utgå på grund av en skadad fot med 20 ordinarie minuter kvar att spela.

Men Siriustränaren Thomas Lagerlöf såg. Och han var långtifrån nöjd med det som föranledde gästernas segermål

– Vi gjorde ett par dåliga beslut i försvarsspelet och spelaren som gjorde målet borde ha varit utvisad. Det är en solklar frispark på Jonas (Lindberg), han blir trippad på väg hemåt målet, och det är därför den ytan är tom. Det är både dåligt agerat av oss och marginalerna emot. Domaren dömer och den här gången valde han att släppa den trippingen på Jonas. Det är en kombination av det mesta som gör att det blir mål i fotboll.

Lagerlöf igen:

– Vi krigade i 95 minuter och så avgjordes det på matchens sista spark, säger Lagerlöf.

Det var långtifrån den roligaste matchen som spelats på Studenternas. Kampen fanns där hela tiden men finess saknades i stora delar. Målchanserna var få och ett 0–0-resultat kändes logiskt. Matchens största chanser, förutom det sena målet, kom båda inom loppet av en minut mitt i den första halvleken. Först träffade Sirius Moses Ogbu kryssribban från distans. Kort efter satte Östersunds Hosem Aiesh bollen högt upp på Jonssons ena stolpe.

Johan Eiswohld som var tänkt att starta lämnade sent återbud till matchen på grund av en trött ljumske. Daniel Jarl var tillbaka i Sirius backlinje från start för första gången på över ett år efter en knäskada. Det blev ett inhopp mot Hammarby men nu startade han alltså och skötte sig med den äran. Försvarskollegan Jesper Arvidsson får nu dock finna sig i att vara på skadelistan. Efter att ha vunnit en nickduell trampade han rejält snett i landningen. Han kommer att bli borta ett tag.

– Jag har aldrig haft en så svullen fot tidigare. Det är en rejält kraftig stukning, säger han med foten bandagerad efter matchen.

Sirius möter Örebro borta redan på tisdag.

– Det blir inget spel då, det vågar jag lova, säger Arvidsson.