Flygresa ska hjälpa Uppsala

Efter två raka förluster är Uppsala Basket illa ute i semifinalen mot Luleå. Alexander Lindqvist tror att en anledning till att det blir reducerat i Luleå i kväll är bytet av transportmedel.

20 april 2017 05:00

För en vecka sedan inleddes semifinalspelet med seger för Luleå i en match som var temposvag och svag offensivt från Uppsalas sida. Att få återvända till Luleå via en snabb flygresa kan ha en del betydelse, tror Uppsala Baskets Alexander Lindqvist.

– Jag tror absolut att det kan hjälpa oss jämfört med senast. Det finns bara fördelar med flyg.

Det låter som att det blev många timmars resande senast?

– Ja så var det verkligen. Det var tåg och det var buss och allt möjligt, säger Lindqvist och suckar.

Efter förlusten (77-88) hemma i IFU Arena i tisdags var det ett besviket hemmalag, men det fanns ändå saker att med sig.

– Man kan inte gräva ner sig. Det gäller att lyfta positiva bitar, säger Lindqvist.

Vad tycker du att ni gjorde bra?

– Vi ger aldrig upp utan fortsätter fightas hela vägen. Och även om vi tycker att vi är dåliga och slarvar mycket var vi bara fyra poäng ifrån i sista perioden.

Efter tisdagsmatchen sa Uppsalas coach Kevin Gaines att "deras offensiva returtagning dödar oss". Ett uttalande som backas upp av Lindqvist dagen efter.

– Nyckeln blir först och främst att kontrollera vår defensiva returtagning. Offensivt kändes det som att det studsade emot senast. Men 77 poäng ska räcka till seger i ett slutspel, så är det.

Skade- och sjukdomsläget var på onsdagen oförändrat: Oluoma Nnamaka tränade inte efter att ha missat semifinal två på grund av feber. Anton Gaddefors tränade trots sitt sargade knä och väntas komma till spel.

Matchdags

BC Luleå–Uppsala Basket

SM-semifinal 3:7

BC Luleå leder med 2–0 i matcher

Luleå Energi Arena, 19.04

UNT TIPPAR: 78-75

Matchdags

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martin Nilsson