Firas det med pannbiff på måndag?

Sirius har börjat få känn på allsvenskan. På allvar. Efter 4–1-segern mot Örgryte tycker Gustaf Andersson att laget visade att man just nu är för bra för superettan.

17 oktober 2016 21:22

Det är nära nu.

Riktigt ***** nära.

Att Sirius spelar i allsvenskan nästa säsong.

Det är sex poäng ned till Halmstad på tredjeplatsen med tre matcher kvar – samt 15 i bättre i målskillnad.

Det ska inte gå att tappa – och kommer inte att hända sett till hur dominanta Sirius har varit många stunder den här säsongen.

Känslan är att laget har växt ur superettankostymen – tack vare kontinuitet på ledarsidan, en genomtänkt spelidé och en bra träningsmiljö där spelarna fortsätter att utvecklas (tänk på att många av dem är kvar sedan division I-tiden). Både Östersund och Jönköpings-Södra har gjort liknande resor tidigare och där bakom står AFC United (kommer troligen också gå upp i år) och Dalkurd på tur.

Inför matchen twittrade Siriusprofilen Patrik ”Farbror” Öhagen, som till professionen arbetar som statistiker, att det var fyra (!) procents sannolikhet att Sirius skulle missa en direktplats och tvingas kvala.

Efter 4–1-krossen mot Örgryte under måndagskvällen (på ett fullsatt Studenternas minus bortaklackssektionen, 5 554) måste sannolikheten nu vara nere på promillenivå.

Det var en genomstabil insats som var över redan efter 10 minuter och tolv sekunder när Ante Björkebaum placerade in 2–0 efter en så kallad smörpassning av Christer Gustafsson.

Men det ska göras också. Tre matchbollar återstår. Chansen finns att bli teoretiskt klara redan på måndag borta mot Halmstad på Örjans vall, som brukar röstas fram som den vackraste arenan i allsvenskan. Men för det krävs som sagt troligen en seger.

Den matchen skulle först ha spelats på söndag, men flyttades för en tid sedan till måndag. Detta ställde till det för Sirius som redan hade hunnit boka in flyg tur och retur samma dag. Nu har biljetterna fått bokas om och laget flyger ned på matchdagen och hem under tisdagen, något som gör att laget måste övernatta på hotell (vilket anstränger ekonomin). Hur som helst berättade den assisterande tränaren Thomas Lagerlöf för mig att han redan har hunnit beställa mat på hotellet efter matchen.

– Det blir pannbiff med lök, sa Lagerlöf efter söndagens träning.

Så kan alltså det allsvenska avancemanget firas om en dryg vecka. Någon tillhörande dryck är dock inte beställd enligt mina uppgifter. Men om jag minns rätt från avancemanget från norrettan 2013 så kommer det i alla fall vara något gult i glasen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson