Tidigare under hösten har IK Uppsala Fotboll fått ett större bidrag från samma projekt för sitt FSR-arbete med kvinnliga fotbollstränare och nu är det alltså Ronjabollen som får ett bidrag på 75 000 kronor till sin verksamhet. Sevana Bergström, som är CSR-ansvarig på Svenska Fotbollförbundet, var med och bildade Ronjabollen en gång i tiden och fick under fredagen dela ut pengarna vid en ceremoni i Liljeforsskolan.

– Det är kul att Icas (samarbetspartner i projektet) jury valt det och det blir kul att komma tillbaka till Uppsala och Ronjabollen. Jag har tyvärr inte tid att vara på plats så mycket som jag vill, men det ska självklart bli kul att dela ut bidrag till Ronjabollen, säger Sevana Bergström.

Ronjabollen får bidraget för sitt arbete med flickor med utländsk bakgrund och pengarna delas ut efter att man under sommaren sålde blågula varor till ett värde av 3,5 miljoner kronor i samarbete med Ica.

Artikelbild

| Ronjabollen får bidrag för sitt arbete med flickor med utländsk bakgrund

– Jag tycker att det är väldigt viktigt att vi på förbundsnivå valt att arbeta med de här frågorna, demokrati, jämställdhet och integration. Det är många föreningar som har sökt bidrag och det visar vilket stor styrka och kraft som fotbollen har att skapa en arena där alla är välkomna, säger Bergström.